8M: la pressió estètica, una eina de control vers les dones difícil d'esquivar

Cugat Mèdia ofereix un cicle per donar visibilitat a temes sobre salut femenina amb cinc reportatges durant tota la setmana


  • Comparteix:

'Des de petites ens ensenyen com hem de vestir, quins cossos són vàlids i fins i tot quina actitud hem de tenir', exposa la membre del col·lectiu feminista Hora Bruixa, Anna Sala. La santcugatenca parla, en definitiva, de pressió estètica: la pressió social que imposa la societat a les nenes, adolescents i dones per aconseguir un estereotip ideal i impossible. L'activista afegeix que aquesta 'és una eina més del sistema i és una eina de control'. Una eina de la qual també n'ha patit les conseqüències l'actriu santcugatenca Emma Vilarasau. 'M'he sentit víctima tota la vida perquè el model que es duia no era jo', relata la santcugatenca.

Respecte a com trencar amb aquesta pressió, l'actriu es decanta per "alimentar l'autoestima i aprendre a valorar coses que no siguin només el físic". L'activista d'Hora Bruixa, en canvi, aposta més per "sortir de la mirada individual i adonar-nos de la responsabilitat que tenim com a societat". En aquest sentit, apunta cap a la influència de la indústria de la moda, però també reconeix la importància de l'educació i de l'entorn familiar per trencar amb els estereotips i les imposicions.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, aquest dimecres 8 de març, Cugat Mèdia aborda amb especialistes qüestions de salut femenina històricament invisibilitzades, com la menopausa o la violència obstètrica. Aquest dijous s'abordarà l'endometriosi i divendres es tractarà el desig sexual femení.

INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT SOBRE LA PRESSIÓ ESTÈTICA




Emma Vilarasau

M'he sentit víctima tota la vida, però potser no tant perquè m'ho hagin imposat, sinó perquè m'ho vaig imposar jo de molt joveneta perquè el model que es duia no era jo.

Anna Sala

Des de petites ens ensenyen com hem de vestir, quins cossos són vàlids i quins no, i tencar amb tot això és una feina que requereix bastant d'esforç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.