Últims dies per visitar la 8a Mostra d'Arquitectura del Vallès a l'ajuntament

El tinent d'alcaldia Francesc Duch ha conduït l'acte de cloenda de la mostra, que estarà a Sant Cugat fins al 13 de febrer


  • Comparteix:

Jordi Núñez, Francesc Duch i Fermín Aparicio / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Jordi Núñez, Francesc Duch i Fermín Aparicio / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La 8a Mostra d'Arquitectura del Vallès, organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), recull 'de manera lúdica i flexible' les obres presentades a aquest certamen i es pot visitar a la sala Àgora de l'Ajuntament de Sant Cugat fins dilluns vinent. Així ho ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament urbà i Habitatge, Francesc Duch, a l'acte de cloenda de l'exposició que ha tingut lloc aquest dilluns. 'Tenim una exposició relacionada amb arquitectura i urbanisme i, precisament, un dels objectius d'aquest govern és reforçar, impulsar i informar de tots els temes relacionats amb l'habitatge', ha comentat Duch. La sessió també ha comptat amb la participació del delegat al Vallès del COAC, Fermín Aparicio, i del gerent de Promusa, Jordi Núñez.

La mostra recull una vuitantena d'obres finalitzades entre el 2016 i el 2018. Les obres es poden consultar explorant els calaixos, armaris i embolcalls d'aquest muntatge de fusta, dissenyats pels guanyadors de la mostra, els arquitectes Jordi Quetglas i Mireia Costa, de SalveStudio. "Un format que em sembla prou interessant, perquè és molt eficaç per traslladar l'exposició d'una ciutat a l'altra", ha valorat Aparicio. Les pròximes parades d'aquesta mostra itinerant seran Granollers, Mollet i Cerdanyola.

Una promoció d'alta eficiència energètica

El gerent de Promusa, Jordi Núñez, ha aprofitat la trobada per explicar el procés de construcció de la promoció de Jeroni Pujades, que es lliurarà el mes de març i que destaca pel disseny "innovador i sostenible". Núñez, que ha avançat que el projecte es presentarà a la pròxima convocatòria de la Mostra d'Arquitectura del Vallès, ha lamentat que, malgrat s'hagi avançat tant en els processos de construcció, reduint la duració de l'obra i la generació de residus, "els tràmits administratius segueixin endarrerint l'entrega dels projectes". En aquest sentit, Núñez ha assegurat que la promoció de Jeroni Pujades "està acabada des de fa dos mesos, però no es podrà entregar fins al març per temes de gestió burocràtica".

Els habitatges de Jeroni Pujades s'han construït amb panells de fusta contralaminada (CLT), dotant-los de la màxima qualificació energètica (A). És un sistema que, de moment, s'ha utilitzat en pocs edificis a l'Estat espanyol i que s'ha d'anar implantant en els pròxims anys. El mètode de construcció, basat en el procés d'industrialització, també és més sostenible i eficient i produeix menys residus.

La promoció és de dos edificis, distribuïts en 60 habitatges, que compten amb plaques fotovoltaiques per generar electricitat, sistema de reciclatge d'aigües grises i altres elements de bioclimatisme, a més de màquines aerotèrmiques per a la calefacció i l'aigua calenta.


Fermín Aparicio

Això que veieu aquí és la manera que vam trobar per poder traslladar d'una manera itinerant tot el material que es presenta des del Col·legi. Això són obres finalitzades entre el 2016 i el 2018.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.