Marxar, però a tocar de Sant Cugat
Jaume Mestres és santcugatenc de tota la vida. Vinculat al món musical de la ciutat, a través de Sotasons, el Trico també és una cara ben coneguda al centre, i se'l veu sovint a la plaça d'Augusta. Després de viure vuit anys sol, fa poc va decidir marxar a Rubí. Ho atribueix a qüestions econòmiques: "El mercat és el mercat; la gent de tota la vida d'aquí i que no té poder adquisitiu ha de marxar". "Va arribar un moment en què m'ofegava i em va sortir l'oportunitat de viure amb un amic a Rubí", ha explicat. De fet, el canvi és notable, ja que ha passat de pagar 700 euros per un pis de 40 metres quadrats al centre de Sant Cugat a pagar 500 per compartir un habitatge de 100 metres quadrats amb 37 de terrassa a tocar de l'estació de Rubí.El mercat és el mercat; la gent de tota la vida d'aquí i que no té poder adquisitiu ha de marxar.
Malgrat haver marxat, el Trico assenyala que segueix fent vida a Sant Cugat. "Des de casa fins al centre trigo 20 minuts", ha explicat. "Es fa estrany, però al final la feina i la vida social les tinc aquí", ha reflexionat.
Segons l'informe, l'emigrant tipus de Sant Cugat és una persona més jove que la població resident, majoritàriament amb estudis universitaris i amb nacionalitat espanyola. El document assenyala que el percentatge de persones amb estudis superiors que es muden a Sant Cugat és superior del de la mitjana metropolitana.
Nouvinguts a Sant Cugat
Félix Pueyo va marxar de les Corts, a Barcelona, per instal·lar-se al barri de Can Mates de Sant Cugat, l'agost de 2020, amb la seva dona i els seus dos fills. El que més els agrada de la ciutat és que "hi ha molt espai entre els edificis", així com les zones verdes, els parcs i els carrils bici. Pueyo també destaca "l'encant del centre del poble", una zona que troba "molt acollidora". L'única cosa que millorarien és el deteriorament de l'asfaltat. "On vivim hi ha molts sots, però tampoc és una cosa tan important", reconeix.Hi ha molts parcs, moltes zones verdes, molts carrils bicis, i la veritat és que l'encant del centre del poble és molt acollidor.
Com que no han canviat de feina, i treballen a Barcelona, segueixen anant-hi sovint i, per fer-ho, utilitzen el transport públic. "Des d'aquest any, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han augmentat la freqüència, i funcionen gairebé com el metro", comenta Pueyo.
El perfil de les persones que marxen de Sant Cugat és similar al dels que arriben: joves, amb estudis superiors i de nacionalitat espanyola.
Félix Pueyo
Hi ha molt espai entre edificis, com a mínim a la zona on vivim, hi ha molts parcs, moltes zones verdes, molts carrils bicis, i la veritat és que l'encant del centre del poble és molt acollidor.
Jaume Mestres
De passar d'un pis molt cèntric de 40 metres quadrats, que pagava 700 euros al mes, a un pis de 100 metres quadrats i pago 200 euros menys.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.