Tot el que cal saber de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal torna a celebrar-se aquest dijous al Teatre Real de Madrid


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del sorteig de la Loteria de Nadal / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del sorteig de la Loteria de Nadal / Foto: ACN

El sorteig de la Loteria de Nadal se celebra aquest dijous al Teatre Real de Madrid amb 2.520 milions d'euros en premis en joc. Des de les 9 h, els escolans de Sant Ildefons estaran cantant els números guanyadors amb totes les mirades fixades en el premi de la grossa, un premi de 400.000 euros per dècim apostat. La retransmissió de la rifa es podrà veure en directe pels canals de RTVE.

A més del premi de la grossa de 400.000 euros per dècim, o 20.000 euros per euro apostat, es repartiran cinc premis més: el Segon Premi serà de 125.000 euros per dècim; el Tercer Premi de 50.000 euros per dècim; a part dels dos quarts premis de 20.000 euros cadascun per dècim apostat; i vuit cinquens premis de 6.000 euros cadascun per dècim apostat. Per últim, queda la Pedrea: 1.794 premis de 100 euros per dècim.

L'any passat el premi de la grossa de la Loteria de Nadal va caure en gran part a Madrid, a la botiga de l'Administració a l'Estació d'Atocha. Alguns números del primer premi també es van vendre a les províncies de Huelva, Cantàbria i Gran Canària. A Catalunya va deixar 35 milions d'euros en premis, però cap d'aquests a Sant Cugat.

Els catalans, els que menys gasten en Loteria de Nadal

Segons dades de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE), Catalunya és la quarta comunitat autònoma que menys diners va gastar en la loteria per habitant el 2021, amb una mitjana de 49,11 euros per persona. Únicament té per darrere Ceuta, Melilla, les Illes Canàries i les Illes Balears. Les comunitats autònomes amb una mitjana de despeses per habitant més altes són Castella i Lleó, Astúries i La Rioja. Tot i això, Catalunya és la tercera que més diners va aportar a la Loteria de Nadal, únicament superada per la Comunitat de Madrid i Andalusia.

A Catalunya els que menys gasten per habitant són els habitants de la demarcació de Girona, amb una mitjana de 38,11 euros per habitant. Segueixen els tarragonins, amb 45,74 euros de mitjana, i els barcelonins, amb 46,95 euros de mitjana. Amb molta diferència, els que més gasten a la Loteria de Nadal són els lleidatans, amb una mitjana de 103,36 euros per habitant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.