El refugiat afganès Muhammad H. Rasoli busca un pis a Sant Cugat

L'associació Qgatsud fa una crida perquè Rasoli pugui viure a la ciutat amb la seva família


  • Comparteix:

Qgatsud ha convocat la premsa a Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia

Qgatsud ha convocat la premsa a Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia

L'associació Qgatsud fa una crida a la ciutadania de Sant Cugat per ajudar el refugiat afganès Muhammad H. Rasoli. Rasoli va arribar a la ciutat fa cinc anys, i ara hi busca un pis per poder viure-hi amb la seva família. L'habitatge que els fa falta hauria de ser de tres habitacions i amb un lloguer màxim d'uns 600 euros. Així doncs, Qgatsud insta les persones que en tinguin un a posar-se en contacte amb l'associació, a través del telèfon 609 010 798 o del correu electrònic qgatsud@gmail.com.

Muhammad H. Rasoli va arribar a Sant Cugat fa cinc anys de la mà de Refugees Welcome, com a part del programa estatal per a refugiats. El setembre del 2020 se li va atorgar l'estatut de refugiat i el febrer del 2021 va iniciar els tràmits d'extensió familiar per asil de la seva família, que ha estat atorgada aquest octubre. La família, doncs, ha arribat a Barcelona fa una setmana. El santcugatenc treballa des del 2019 a la deixalleria de la carretera de Cerdanyola. Primer, a través d'un pla d'ocupació i, després, contractat per l'empresa que la gestiona.

La seva família ha entrat en la fase 1 del programa d'ajut estatal i estan allotjats provisionalment en un pis de la Fundació Cepaim a Barcelona. Segons Qgatsud, la família no entra en la fase 2 perquè Rasoli no disposa d'un habitatge a Sant Cugat "on podria refer la seva vida". "Quan això sigui possible, la seva família podrà venir a la ciutat i el reagrupament familiar podrà fer-se realitat després de sis anys de separació", han afegit.

El membre de Qgatsud Narcís Sánchez ha reiterat la crida dient que "Sant Cugat es va declarar ciutat refugi el 2015". "En nombroses ocasions, la ciutadania ha donat proves del seu esperit solidari. Bona prova d'això és que, des que van arribar les primeres persones refugiades el 2017 a través de Refugees Welcome, aquesta organització ha gestionat 12 convivències a la nostra ciutat", ha recordat. "Confiem que aquesta vegada es podrà resoldre la situació d'aquesta família d'un conciutadà nostre", ha conclòs. Per la seva banda, Rasoli ha expressat el seu desig de viure amb la família ara que és aquí. "Necessito ajuda per a viure aquí a Sant Cugat", ha dit.

L'associació també ha explicat que s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament perquè li donessin algun tipus de solució residencial, i que la resposta que han rebut és que ho estan estudiant.




Narcís Sánchez

Sant Cugat es va declarar ciutat refugi el 2015. I en nombroses ocasions la ciutadania ha donat proves del seu esperit solidari. Bona prova d'això és que, des que van arribar les primeres persones refugiades el 2017 a través de Refugees Welcome, aquesta organització ha gestionat 12 convivències a la nostra ciutat.

Muhammad H. Rasoli

Ara la meva família és aquí i no podem viure junts. Necessito ajuda per a viure aquí a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.