El Consell d'Infants reflexionarà sobre la diversitat

Per primer any, a més, aquest òrgan podrà presentar propostes per als pressupostos participatius


  • Comparteix:

Foto de família de la constitució del Consell d'Infants d'enguany / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família de la constitució del Consell d'Infants d'enguany / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els nens i nenes del Consell d'Infants d'aquest curs 2022-2023 ja tenen encàrrec. L'alcaldessa, Mireia Ingla, els ha encomanat la tasca de reflexionar sobre la diversitat i de pensar propostes per tal que, a Sant Cugat, tothom se senti inclòs. A la trobada també s'ha explicat que, per primera vegada, el Consell d'Infants tindrà l'oportunitat de presentar les seves propostes als pressupostos participatius. Tot plegat ha tingut lloc aquest dijous, a la Casa de Cultura, durant la sessió constitutiva del Consell, que ha estat presidida per l'alcaldessa i el tinent d'alcaldia d'Infància, Marco Simarro.

Per donar idees, l'alcaldessa ha fet menció a algunes perspectives des de les quals els infants poden tractar la diversitat, com la procedència geogràfica, les tipologies de família o la forma de pensar, entre d'altres. "Tenint en compte que la diversitat ens fa millors com societat, és imprescindible canalitzar-la de la millor manera possible, que és escoltant-nos, intercanviant opinions i arribant a acords", ha recordat l'alcaldessa.

Durant l'acte, els 24 consellers i conselleres han explicat els motius que els han portat a formar part d'aquest projecte. Per tradició familiar, per provar coses noves, per aportar idees, per expressar opinions i per ajudar són algunes de les raons que han explicat els infants. Tots ells han coincidit, a més, en entomar l'encàrrec amb il·lusió.


Mireia Ingla

Tenint en compte que la diversitat ens fa millors com societat, és imprescindible canalitzar-la de la millor manera possible, que és escoltant-nos, intercanviant opinions, etc. Aquest és l'encàrrec, un encàrrec que s'explica molt ràpid, però que és un repte molt gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.