Entitats i administració entomen el repte que Sant Cugat 'no expulsi ningú'

La Festa de Tardor ha començat amb una xerrada sobre acollida i habitatge


  • Comparteix:

Un moment de la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament i el teixit associatiu social de Sant Cugat refermen el compromís per garantir que l'habitatge estigui garantit a la ciutat i que ningú no hagi de marxar. Amb motiu de l'inici de les activitats de la Festa de Tardor, la Casa de Cultura ha acollit una xerrada amb representants de diferents àmbits que han posat de manifest la necessitat de garantir el dret a un sostre. Han participat en la ponència la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy; el subdirector general de Barcelona Regional, Juan Carlos Montiel; el president de Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix, Lluís Carreras; i el membre del Sindicat de Llogateres Francesc Dalmau.

Aristoy ha reivindicat la feina feta des de l'equip de govern, malgrat que ha admès que queda "molt per fer". La regidora ha recordat que Sant Cugat haurà de tenir 1.389 habitatges abans de 2030 i 1.600 més (aquesta segona tongada a Ca n'Ametller) a partir de llavors. Tot plegat està establert en el Pla d'Habitatge Assequible 2030. Per a Aristoy, una de les fórmules per assolir aquestes xifres passa per establir acords amb propietats privades.

Ca n'Ametller és el pol de creixement més important que hi ha a Sant Cugat. L'estudi per fer realitat aquest nou barri s'està fent de la mà de l'agència de desenvolupament urbà Barcelona Regional. El director general d'aquest ens, Juan Carlos Montiel, ha defugit de fer previsions sobre el calendari que seguirà aquest projecte. Ara bé, sí que ha repassat els tràmits administratius que ha de seguir i confia que la planificació urbanística pugui sotmetre's a votació al ple a partir del mandat vinent.

La xerrada d'aquest dimecres no només ha abordat la necessitat de garantir l'habitatge assequible, sinó que també ha posat el focus en l'acollida i en l'atenció a les persones en risc de vulnerabilitat. Així, el president de Creu Roja, Lluís Carreras, ha posat el focus en el fet que, a Sant Cugat, també es produeixen situacions de pobresa. De fet, ha assegurat que en l'últim any l'entitat (que dona cobertura a Sant Cugat, Valldoreix i Rubí) ha fet més de 1.000 atencions.

Per la seva banda, el representant del Sindicat de Llogateres, Francesc Dalmau, ha reivindicat que "l'habitatge hauria de ser un dret bàsic i fonamental amb el qual no es pot fer negoci". A més, ha lamentat que a Sant Cugat també es produeixen "abusos" per part de propietaris i immobiliàries, que compten amb una "impunitat esfereïdora".

Revisa aquí la xerrada




Gemma Aristoy

S'ha fet un gran estudi de quines opcions hi ha per edificar. Està previst fer 3.000 habitatges més per possibilitar que l'habitatge assequible sigui cada cop més ampli.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.