L'ase de Sant Cugat es proclama guanyador del Palio degli Asini d'Alba

Aquesta tradició de la ciutat piamontesa ha incorporat en els darrers anys aquest homenatge a les ciutats agermanades


  • Comparteix:

L'ase guanyador del Palio degli Asini de la ciutat d'Alba / Foto: @citta_di_alba

L'ase guanyador del Palio degli Asini de la ciutat d'Alba / Foto: @citta_di_alba

La ciutat piamontesa d'Alba, amb la qual Sant Cugat manté un agermanament des de fa 15 anys, celebra cada primer diumenge d'octubre el Palio degli Asini. És una carrera d'ases que és tota una tradició a la ciutat italiana i que des de fa uns anys incorpora també una segona cursa on competeixen set rucs en representació de les set ciutats agermanades. Enguany, Sant Cugat ha estat la guanyadora d'aquesta cursa amb el burro Volo su Convitto muntat per Francesco Fauzia.

Amb aquesta, és la quarta vegada que l'ase que representa Sant Cugat és el més ràpid en aquesta curs de ciutats agermanades.

Com ha explicat a Cugat Mèdia la vicealcaldessa i responsable d'Agermanaments, Cultura i Joventut d'Alba, Carlotta Boffa; il Palio delle Città Gemelle és una manera de tenir presents les ciutats agermanades en una de les tradicions més importants del municipi italià.

De fet, Sant Cugat podrà recollir el seu trofeu, una estatueta, l'últim cap de setmana d'octubre, quan Alba ha organitzat una trobada per commemorar els 15 anys d'agermanament amb Sant Cugat. Boffa ha explicat que, tot i ser un dels agermanaments més recents, és "molt especial", ja que en els últims anys s'han reforçat molt els vincles "d'amistat". És per això que la visita santcugatenca comptarà amb representants de diferents entitats del municipi.




Carlota Boffa

Sant Cugat és molt especial perquè s'ha reforçat molt l'amistat durant aquests anys. S'ha creat, tant vosaltres com nosaltres, un grup molt maco de gent que manté amb força aquestes relacions i que sempre té ganes d'organitzar projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.