La Unió recupera el Ball per a la Gent Gran

L'Ajuntament i l'entitat han programat 10 sessions gratuïtes de setembre a juny


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la proposta amb representants de l'Ajuntament, la Unió i la Taula de la Gent Gran / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la presentació de la proposta amb representants de l'Ajuntament, la Unió i la Taula de la Gent Gran / Foto: Cugat Mèdia

La Unió i l'Ajuntament recuperen conjuntament el Ball per a la Gent Gran. De setembre a juny s'han programat 10 sessions de ball, que es faran a la Sala Clavé de La Unió, els diumenges de 19 h a 21 h i de forma gratuïta. La iniciativa, adreçada principalment a majors de 65 anys, té per objectiu crear un espai d'oci públic per als més grans de la ciutat i d'altres municipis de l'entorn.

La Unió transforma, d'aquesta manera, aquesta proposta històrica i que era privada, en un format obert, gràcies a la implicació dels àmbits de Drets Socials i Igualtat i de Cultura, com ha destacat el tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, durant la presentació on ha aprofitat per incidir en la importància de "promoure un envelliment actiu i promoure propostes de lleure on fer comunitat".

Els Balls comptaran amb les actuacions d'orquestres professionals i d'animació de ball, que respectaran els objectius i principis socials i inclusius de la proposta. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha posat en valor que es recuperi l'espai de la Unió per aquesta proposta històrica. "És una molt bona manera d'aconseguir que aquest equipament s'acabi d'obrir a tota la ciutadania i que la gent de Sant Cugat segueixi fent-se, encara, més seva aquest espai", ha dit Madrona que ha afegit que "la cultura és una activitat del tot transversal que dona servei i proposa activitats a infants, a joves i gent gran. Per això estem aquí per donar forma i sentit a aquesta activitat".

El primer ball, amb el qual s'inaugurarà la iniciativa, serà el diumenge 25 de setembre, i servirà per escalfar motors per a la Setmana de la Gent Gran que se celebrarà a Sant Cugat de l'1 al 7 d'octubre.

L'activitat inclou balls especials destinats a la inclusió de persones sense paella i del col·lectiu LGTBIQ+, tot i que no estaran tancats a ningú. Alguns balls tindran en compte el calendari festiu i, en aquest sentit, s'han pensat en "balls de gala" com el d'Any Nou, Sant Jordi o Sant Joan. D'altra banda, s'ha avançat que estan en converses també amb els organitzadors de la festa de celebració de Sant Antoni Abat, al febrer, per poder recuperar l'antiga tradició del Ball d'Envelat.

El membre de la junta de La Unió Roger Casadellà ha destacat la col·laboració de l'Ajuntament en aquesta iniciativa que ha fet que es pugui obrir a tothom. "Quan parles amb la gent gran de Sant Cugat sempre et diu que es van conèixer ballant a La Unió i ara fem balls per a la gent gran i potser sí que és una bona oportunitat també per conèixer algú" ha destacat Casadellà.

La membre de la Taula de la Gent Gran Anna Riuró també ha agraït l'Ajuntament la implicació en aquesta proposta i ha explicat que després de dos anys molt durs per la pandèmia on des de la gent gran s'ha viscut, en part, amb molta soledat, ara viuen un moment de molta empenta. "Estem molt contents i des de la Taula i des del Consell de la gent gran anem amb moltes ganes i amb molta marxa", ha dit Riuró. "També amb molta necessitat d'activar i posar en funcionament una sèrie de qüestions organitzatives que ens calen i, per descomptat, nous objectius" ha afegit la representant.

Les persones que hi vulguin participar s'hauran d'inscriure a una llista d'assistents. Ho podran fer o presencialment a l'entitat, ubicada a l'avinguda Josep Anselm Clavé, 13-17; o bé per telèfon trucant al 93 565 70 95. L'aforament és d'unes 100 persones. La Unió disposarà tots els recursos necessaris per facilitar l'accés i el lliure moviment de totes les persones participants (personal de sala i atenció, accessos sense escales, cadires i taules, lavabos propers...). Hi haurà servei de bar, gestionat per l'entitat, amb preus populars.

Programa de Ball per a la Gent Gran
  • Diumenge 25 de setembre: Ball inaugural amb l'orquestra Solimar
  • Diumenge 16 d'octubre
  • Diumenge 20 de novembre
  • Diumenge 2 de gener: Ball de Gala per a la gent gran especial Any nou
  • Diumenge 22 de gener
  • Diumenge 19 de febrer
  • Diumenge 19 de març: Ball per a la gent gran especial persones solteres/sense parella. Amb dinamització i llocs de coneixença
  • Diumenge 23 d'abril: Ball de Gala per a la gent gran especial Sant Jordi
  • Diumenge 28 de maig: Ball per a la gent gran especial col·lectiu LGTBIQ+ amb un espai de col·loqui, els dies previs al ball, amb responsables de la Fundació Enllaç que explicaran la realitat d'aquest col·lectiu i les tasques que actualment desenvolupen
  • Dissabte 24 de juny: Ball de Gala per a la gent gran especial Sant Joan









  • Marco Simarro

    Creiem que és una aposta interessant a treballar des de la tinència d'alcaldia de Drets Socials i Cultura i amb molt estreta col·laboració amb La Unió perquè al final és una forma de promoure propostes de lleure i on fer comunitat i trobar-se d'un col·lectiu que també és molt nombrós a la ciutat i que entenem que des de les polítiques de gent gran hem de promoure un envelliment actiu dels nostres veïns i veïnes de més de 65 anys.

    Esther Madrona

    La cultura és una activitat del tot transversal que dona servei i proposa activitats a infants, a joves i gent gran. Per això estem aquí per donar forma i sentit a aquesta activitat. A més, crec que és una molt bona manera d'aconseguir que aquest equipament s'acabi d'obrir a tota la ciutadania i que la gent de Sant Cugat segueixi fent-se, encara, més seva aquest espai.

    Roger Casadellà

    Quan parles amb la gent gran de Sant Cugat sempre et diu que es van conèixer ballant a La Unió. Ara fem balls per a la gent gran i potser sí que és una bona oportunitat també per conèixer algú. Sobretot vull destacar que es recuperen els balls i es recuperen per a tothom gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament ja que ara serà gratuït.

    Anna Riuró

    Estem molt contents i et diria que des de la Taula i des del Consell de la gent gran, anem amb moltes ganes i amb molta marxa. També amb molta necessitat d'activar i posar en funcionament una sèrie de qüestions organitzatives que ens calen i, per suposat, nous objectius.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.