Sant Cugat registra sis abocaments de deixalles a l'entorn natural des que va començar l'estiu

Així ho ha detectat el Pla de Vigilància i Informació de la Diputació de Barcelona, que es va posar en marxa el 21 de juny


  • Comparteix:

Abocament de deixalles prop del Turó de Can Camps, a Sant Cugat / Foto: Diputació de Barcelona

Abocament de deixalles prop del Turó de Can Camps, a Sant Cugat / Foto: Diputació de Barcelona

El Pla de Vigilància i Informació (PVI) de la Diputació de Barcelona ja ha detectat a Sant Cugat set actuacions des que va iniciar la campanya el 21 de juny. Sis relacionades amb la recollida de deixalles i una amb la revisió d'un punt d'aigua. Pel que fa al conjunt de la comarca, el Vallès Occidental és el segon territori on s'han detectat més abocaments amb risc d'incendi forestal (108), només per darrere del Baix Llobregat (125). Són dades facilitades per la Diputació de Barcelona i que es poden consultar al portal de dades obertes de la corporació.

CONSULTA EL MAPA D'ACTUACIONS

Des que el 21 de juny es posés en marxa el Pla de Vigilància i Informació contra els incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona -que s'allargarà fins a l'1 de setembre-, a Sant Cugat s'ha detectat entre aquest juliol i agost 7 actuacions relacionades amb la protecció del medi ambient.

Al juliol es van localitzar sis abocaments de deixalles al voltant del Turó de Can Camps, molt a prop del límit municipal amb Cerdanyola del Vallès. I a l'agost, la revisió d'un punt d'aigua a la rotonda on conflueixen l'avinguda del pla del Vinyet i l'avinguda de les Corts Catalanes.

Pel que fa a anys anteriors, el 2021 es van produir 24 actuacions: Deteccions d'abocaments inflamables (5) i revisions de punts d'aigua (19). En canvi, l'any 2020 només se'n van registrar 8: Protecció del medi ambient (2) i Revisions de punts d'aigua (6).



El PVI és d'una iniciativa que promou cada any la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal amb l'objectiu de donar suport als municipis en prevenció de focs forestals, tant per evitar-los com per limitar-ne els efectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.