Els llogaters de Sant Cugat destinen més de la meitat del sou brut a pagar el lloguer

En el cas dels habitatges de propietat, cada unitat familiar destina el 41,5% de la renda per fer front a la hipoteca


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un pis en lloguer / Foto: Cugat Mèdia - Lluís Llebot

Imatge d'arxiu d'un pis en lloguer / Foto: Cugat Mèdia - Lluís Llebot

Sant Cugat és la ciutat del Vallès Occidental on la ciutadania destina un percentatge més alt dels ingressos per pagar els habitatges. En el cas del lloguer, es destina el 54,7% de la renda familiar per pagar la mensualitat. Pel que fa a l'habitatge de propietat, cada unitat familiar destina el 41,5% dels ingressos bruts a fer front a la hipoteca. Són dades de 2019 recollides a l'Informe Anual de l'Habitatge al Vallès Occidental de 2021, elaborat pel Consell Comarcal.

CONSULTA AQUÍ L'INFORME ANUAL DE L'HABITATGE AL VALLÈS OCCIDENTAL 2021

Lloguer

Sant Cugat se situa al capdavant dels municipis vallesans pel que fa a l'esforç que fan els llogaters per pagar les mensualitats, amb un 54,7% de la renda familiar. També superen la meitat dels ingressos Palau-solità i Plegamans (51,3%), Vacarisses (50,3%) i Castellbisbal (50,1%). Pel que fa als municipis propers, a Rubí es destina el 47,3% de la renda; a Cerdanyola, el 44,9%; a Sant Quirze, el 44,6%. Pel que fa a les cocapitals, els terrassencs destinen el 41,4 dels ingressos bruts a pagar el lloguer, mentre que els sabadellencs necessiten el 45% per fer-hi front.

Click aquí per ampliar

Click aquí per ampliar / Foto: Foto: Informe Anual Habitatge Vallès Occidental


Hipoteques

En el cas de l'habitatge de propietat, a Sant Cugat l'esforç no és tan pronunciat com el de lloguer, però, tot i això, la ciutat se situa al capdavant de la comarca, amb un 41,5% dels ingressos bruts de cada unitat familiar destinats a pagar la hipoteca. És un percentatge allunyat dels municipis veïns: a Cerdanyola es destina el 38,5%; a Rubí, el 34,4%; a Sant Quirze, el 31,8%. Per la seva banda, a Sabadell s'hi destina el 31%, mentre que a Terrassa l'esforç és del 29,5%.

Click per ampliar

Click per ampliar / Foto: Foto: Informe Anual de l'Habitatge al Vallès Occid


Desnonaments

L'Informe Anual de l'Habitatge al Vallès Occidental no recull les dades de desnonaments segmentades per municipis, però sí per partits judicials. En el de Rubí, al qual pertany Sant Cugat, es van registrar l'any passat 158 llançaments. Cal fer un parèntesi en l'any 2020, quan es van comptar al partit judicial 109 desnonaments, ja que durant l'estat d'alarma es van aplicar mesures per paralitzar els llançaments. Entre 2017 i 2019, anualment va haver-hi més de 250 llançaments, lluny dels 523 de 2016 i dels 628 de 2015.

Click aquí per ampliar

Click aquí per ampliar / Foto: Cugat Mèdia




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.