A les piscines, alerta constant amb la canalla per evitar ofegaments

La vigilància dels adults resulta fonamental per evitar ofegaments, que són una de les 10 primeres causes de mortalitat infantil


  • Comparteix:

Una persona adulta pot ofegar-se en un o dos minuts; un nen, en només 30 segons / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Una persona adulta pot ofegar-se en un o dos minuts; un nen, en només 30 segons / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Amb l'estiu en marxa l'afluència de famílies amb criatures a les piscines i les platges és cada vegada major. Tothom té ganes de gaudir d'aquesta època de l'any, però és important fer-ho de forma segura i en alerta, ja que l'ofegament és una de les 10 primeres causes de mortalitat infantil.

Especialistes en emergències del SEM expliquen a Cugat Mèdia que en casos d'ofegament els testimonis presents són molt importants: el primer que han de fer és comprovar si la persona respira i, en cas que no sigui així, han de trucar immediatament al SEM i iniciar les maniobres RCP.

Una persona adulta pot ofegar-se en un o dos minuts; un nen, en només 30 segons. Qualsevol distracció pot determinar la vida o la mort en aquests casos i, per tant, cal estar atents i no perdre de vista els més petits en cap moment. L'ofegament d'un infant acostuma a passar de forma "silenciosa", no demanen socors i dediquen totes les seves energies a intentar sortir de l'aigua, movent els braços.

Disposar o no de desfibril·ladors és el que realment determina si es pot salvar la vida o no de la persona ofegada; l'ús del DEA està associat gairebé al doble de supervivència, expliquen des del SEM, que consideren que els coneixements d'RCP s'haurien de donar a les escoles de forma obligatòria. I és que expliquen que si es fan malament les maniobres, alguna costella es pot trencar, però al final serà més important haver-li salvat la vida a la persona.

Els experts expliquen que és molt important saber nedar per evitar ofegaments, tot i això el més important és l'atenció que han de tenir sempre els pares, mares o tutors legals i responsables dels infants en el moment en què es troben banyant-se a l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.