Sant Cugat viu un Corpus Christi amb l'ou com balla, catifes de flors i processó

Un total de 20 metres d'encatifat han guarnit l'entorn del Monestir


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut aquest diumenge una jornada de Corpus Christi, celebrada al voltant de l'església del Monestir. La tradicional font amb l'ou com balla s'ha pogut veure durant tot el dia a la llotgeta del Monestir, acompanyada de les catifes de flors repartides en diferents trams. Al vespre ha arribat el moment de la Missa Major, seguida de la processó del Santíssim. Durant la processó, els infants que han fet la comunió han anat acompanyats dels Gegants de Sant Cugat i dels Caparrots, que enguany s'han sumat a la festa.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, ha expressat les ganes que tenia perquè arribés el Corpus i de poder-lo celebrar: "És de les festes més esperades per la gent de la parròquia, i això s'ha notat molt amb l'increment de voluntaris que hem tingut, que aquest any són més de 100 persones que s'involucren per muntar les catifes i totes les coses que giren al voltant d'aquesta festa". Mossèn Emili també ha revelat quin és el secret perquè l'ou com balla s'aguanti damunt la font: buidar l'ou. S'extreu l'interior de l'ou, i d'aquesta manera es pot aguantar amb el raig d'aigua.

Fa deu anys que la ciutat va recuperar la tradició de les catifes de flors pel Corpus Christi, anat augmentant cada any els metres d'encatifat. Enguany s'han guarnit un total de 20 metres, dissenyats i confeccionats per diferents grups de la parròquia, voluntaris i famílies d'escoles santcugatenques.




Emili Marlés

Teníem moltes ganes que vingués el Corpus i de poder-ho celebrar. És de les festes més esperades per la gent de la parròquia, i això s'ha notat molt amb l'increment de voluntaris que hem tingut, que aquest any són més de 100 persones que s'involucren per muntar les catifes i totes les coses que giren al voltant d'aquesta festa. Per tant, avui és un dia que estem molt contents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.