Fiscalia demana presó permanent revisable per a l'acusat d'assassinar tres indigents a Barcelona durant el confinament

L'acusat vivia a una caravana a les Planes, on va ser detingut


Temes relacionats

Detingut a les Planes el presumpte autor de la mort de persones sense sostre (28/abr/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la detenció / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la detenció / Foto: Cugat Mèdia

La Fiscalia demana la presó permanent revisable per a l'home que l'abril del 2020 va matar presumptament tres sensesostre a Barcelona en ple confinament domiciliari per la Covid-19. L'home va colpejar amb pals el crani de tres individus que dormien al carrer en tres dies diferents i en tres punts diferents de l'Eixample Esquerre barceloní, segons el ministeri públic. Si no el condemnen a presó permanent revisable, la Fiscalia demana 25 anys de presó per cada crim i deu anys més de llibertat vigilada. L'home, amb problemes de drogoaddicció, estava instal·lat a una caravana a les Planes, on va ser detingut. El judici a l'Audiència de Barcelona encara no té data.

Segons l'escrit de la Fiscalia, cap a les 2 de la tarda del 16 d'abril, l'acusat va agredir amb una barra de ferro un jove a l'entorn de l'Auditori de Barcelona. La barra procedia d'un encofrat i tenia una de les puntes corbades. Li va colpejar el crani mentre dormia. Cap a les 00.40 hores del 18 d'abril, l'acusat va agredir amb un pal un altre sensellar al carrer de Casp amb el carrer de Pau Claris. Li va donar fins a sis cops al cap mentre la víctima dormia. Per últim, cap a les 11 de la nit del 27 d'abril, va colpejar amb una barra de ferro similar a la primera un altre indigent prop de la Sagrada Família, al carrer de Rosselló amb Sardenya. L'home va ser arrestat el 28 d'abril en una caravana on estava instal·lat a les Planes.

El fiscal recorda que les tres víctimes dormien al carrer i eren vulnerables i no van poder demanar ajuda perquè no hi havia quasi ningú a la via pública a causa del confinament. Segons els forenses, l'acusat patia un trastorn de la personalitat no especificat i trastorns greus per consum d'estimulants, marihuana i alcohol que li afectaven de forma lleu les seves capacitats cognitives i volitives.

Per tot això, la Fiscalia l'acusa de tres delictes d'assassinat amb traïdoria i les atenuants de drogoaddicció i ingesta d'alcohol. Per a cada crim li demana presó permanent revisable o 25 anys de presó, més deu anys de llibertat vigilada. A més, li reclama 410.000 euros d'indemnització per als familiars d'una de les víctimes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.