Activat un avís preventiu per partícules per una nova onada de pols africana

La Generalitat recomana prioritzar el transport públic i aturar obres amb materials pulverulents


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

El departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules PM10 als 40 municipis de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de la conurbació de Barcelona, entre ells Sant Cugat, per una nova onada de pols africana. Aquest avís comporta indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat; informar la ciutadania perquè prioritzi l'ús del transport públic; notificar a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos, i recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament, i s'activa per reduir les emissions de contaminants. La mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dilluns va ser superior al valor de 50 micrograms per metre cúbic a tres punts de mesurament, dos dels quals a la Zona de Protecció Especial, degut a una intrusió de pols d'origen africà que acompanya l'onada de calor.

La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micrograms per metre quadrat durant aquest dimarts, donat que es preveu que la situació no canviï i que les condicions meteorològiques siguin poc favorables per la dispersió dels contaminants atmosfèrics. Durant l'any 2022 s'han produït fins a 11 situacions d'intrusió de pols de l'Àfrica, cinc de les quals han provocat l'activació d'avisos preventius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.