Davant aquesta situació és habitual que s'envolti de silenci i, fins i tot, es plantegi com un tabú. Per Cabasa, això és conseqüència d'un plantejament social i cultural, és a dir, que ens han ensenyat que estem fets per ser fèrtils, i quan això no és possible, es genera la sensació que "no som vàlids".
Per això, defensa Cabasa, cal abordar-ho des de les mateixes escoles. "Quan treballen la reproducció humana, caldria explicar que a vegades es poden presentar dificultats i exposar-ho de manera natural", diu la psicòloga.
La cofundadora d'Anhel també recomana acompanyar i evitar judicis. En molts casos, la infertilitat pot suposar una "muntanya russa emocional" i per això cal dotar-se de recursos i eines com l'autocura, tenir una xarxa de suport, els grups de suport mutu o tractar-ho amb un professional amb qui s'estigui còmode.
Marta Cabasa
Quan ens intentem quedar i això no arriba tenim la sensació que no som vàlids. Ens afecta molt l'autoestima i costa de compartir. Això perpetua aquest tabú.
Marta Cabasa
Una de les maneres seria treballar-ho a l'escola. Quan treballen la reproducció humana explicar que a vegades es poden presentar dificultats i exposar-ho de manera natural.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.