El preu màxim del lloguer per rebre el Bo Jove de l'Estat serà de 900 euros a Sant Cugat

L'alt preu del lloguer ha fet que la ciutat tingui un límit superior perquè els joves d'entre 18 i 35 anys puguin cobrar l'ajuda de 250 euros


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de diferents blocs de pisos de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de diferents blocs de pisos de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

L'ajuda de 250 euros que concedirà el govern espanyol (Bo Lloguer Jove) té un límit, i a Sant Cugat el lloguer de l'habitatge no podrà superar els 900 euros. Quan es va anunciar el Bo el mes de febrer, l'Estat va dir que el preu màxim del lloguer havia de ser de 600 euros, i que només en ciutats com Barcelona o Madrid seria de 900. El dubte estava en si Sant Cugat, que té una de les mitjanes de lloguer més altes d'Espanya, seria tractada com les dues capitals. Tres mesos després, la incògnita ja s'ha resolt. Ara falta saber quin dia s'obrirà la convocatòria per demanar aquest Bo, però ja es coneixen també totes les condicions: tenir entre 18 i 35 anys, cobrar menys de 24.300 euros a l'any, estar empadronat a l'habitatge i constar-hi com a arrendatari, entre d'altres. Un cop concedida l'ajuda de 250 euros, es podrà cobrar durant dos anys, si la situació econòmica no canvia.

Requisits per poder rebre l'ajuda de 250 euros del Bo Lloguer Jove:
  • El preu del lloguer de l'habitatge ha de ser inferior a 900 euros
  • En cas de llogar una habitació, aquesta no pot superar els 450 euros
  • Tenir entre 18 i 35 anys (ambdós inclosos)
  • Tenir un sou inferior a 24.318,84 euros anuals
  • La residència llogada ha de ser l'habitual i s'ha de constar com a arrendataris o cessionaris, a la data de la sol·licitud
  • Cal constar empadronat a l'habitatge quan es presenti la sol·licitud, si l'usuari s'empadrona més tard de la data de sol·licitud, aquesta es denegarà
  • L'ajut es concedeix per un termini de dos anys, sempre que les condicions econòmiques no canviïn

  • L'ajut també es podrà sol·licitar si s'està compartint pis i cada inquilí el podrà rebre. Ara bé, el grup de convivència no podrà tenir ingressos superiors a tres vegades l'IPREM (Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples).

    El límit inicial del lloguer màxim era de 600 euros mensuals, el qual s'ha ampliat a 900 euros a Sant Cugat, ja que si no difícilment cap jove santcugatenc s'hagués pogut acollir a aquesta subvenció, han explicat des de l'Oficina Local d'Habitatge a Cugat Mèdia. La raó per la qual a Sant Cugat s'ha ampliat el barem ha estat perquè és un municipi que pertany a l'àrea A, que significa que és una zona sensible i on els preus de lloguer són més cars.

    Per accedir al Bo Lloguer Jove cal presentar la sol·licitud, la qual es recomana fer-la electrònicament. Per poder-ho fer cal tenir el certificat digital IdCat o IdCat mòbil, que es pot tramitar aquí.

    A banda de presentar la sol·licitud, cal presentar tres documents:
  • Contracte del pis de lloguer, habitació i/o cessió d'ús.
  • Tot els rebuts de lloguer pagats del 2022 que disposin fins la data de sol·licitud.
  • Full de transferència bancària (model SEPA) o certificat de titularitat del compte corrent.

  • La convocatòria per presentar les sol·licituds del Bo Lloguer Jove no està oberta encara ni tampoc hi ha data fixada. L'Oficina Local de l'Habitatge de Sant Cugat ha explicat que cal estar atents perquè les sol·licituds seran per ordre d'arribada i asseguren que "hi haurà molta demanda i una oferta limitada".

    Per més informació, consultar la pàgina web de l'Oficina Local de l'Habitatge o trucar al 93 587 89 10.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.