L'ETSAV posa a prova la construcció amb un prototip fet amb blat de moro i gira-sol

El prototip d'habitatge, presentat aquest divendres, pretén contrastar les propietats d'aïllament tèrmic i la vida útil dels materials


  • Comparteix:

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat, està posant a prova un nou material de construcció fet de restes de blat de moro i gira-sol. Es tracta del projecte SAVASCO, que té per objectiu buscar un futur més sostenible en el món de l'edificació. El prototip d'habitatge, presentat aquest divendres, pretén contrastar les propietats d'aïllament tèrmic i la vida útil dels materials, facilitats per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

El projecte transfronterer, liderat per la Universitat Tolosa III Paul Sabatier i en què també participen la Universitat Rovira i Virgili (URV), busca desenvolupar materials amb base biològica per demostrar que és factible reduir l'impacte que el sector de la construcció té envers el nostre entorn.

Es tracta d'una construcció de cinc metres d'amplada per cinc de llargada amb quatre sistemes constructius ben diferenciats que servirà, durant uns mesos, per registrar la variació de la temperatura en cada cas, així com la humitat, l'aïllament acústic i la durabilitat en el temps.

Amb tot, el projecte d'investigació s'ha acabat de culminar amb la construcció de dos prototips, un d'ells a Sant Cugat i un altre a Tarbes, que encara s'ha de presentar. En el cas de Catalunya, s'han fet servir materials naturals provinents de Miralcamp i de Castelló d'Empúries, dissenyats i preparats per a un entorn mediterrani.





Mariana Palumbo

Aquest projecte no només és una eina de recerca. També volem que ho sigui de divulgació.

Francesc Duch

Aquesta presentació és una oportunitat per continuar incorporant materials vegetals a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.