La Perruqueria Joan Llongueres, gairebé un segle al servei de Sant Cugat

Joan Llongueras, propietari de la barberia des de fa 40 anys, és la tercera generació de la família que agafa el relleu del negoci


  • Comparteix:

La Perruqueria Joan Llongueras és un dels comerços emblemàtics de Sant Cugat amb gairebé 100 anys d'història. Fundada l'any 1923 i ubicada al mateix lloc des que van obrir, al número 26 del Carrer Major, és la barberia més antiga de la ciutat. Cugat Mèdia ha visitat el local i ha parlat amb Joan Llongueras, l'actual propietari i treballador des de fa gairebé 40 anys i el qual forma part de la tercera generació de la família que agafa el relleu del negoci.

La barberia Joan Llongueras es va instal·lar a Sant Cugat l'any 1923 i, després de gairebé 100 anys de trajectòria, forma part d'un dels comerços emblemàtics de la ciutat. El comerç va néixer de la mà de l'avi de l'actual propietari, Joan Llongueras. L'avi del propietari vivia a Piera i va venir a viure a Sant Cugat després que destinessin al seu pare, que era Mosso d'Esquadra, aquí a la ciutat. En el moment en què el senyor Llongueras va obrir el negoci, Sant Cugat era un poble molt petit i es podia permetre compaginar la feina de pagès amb la de barber. Més tard, però, va acabar dedicant la seva jornada només a la barberia.

El propietari Joan Llongueras tallant el cabell a un client

El propietari Joan Llongueras tallant el cabell a un client / Foto: Cugat Mèdia

El local Joan Llongueras és un comerç dedicat al servei de perruqueria i barberia. El treballador i propietari, Joan Llongueras, explica que té clients de tres generacions. Per aquesta raó, Llongueras detalla que "cal estar a l'aguait de les noves tendències, així com els degradats i les barbes hipsters". Entre els clients més joves predomina el degradat i entre els més grans el tallat clàssic.

La clau per sobreviure com a comerç de proximitat en un entorn que ha canviat tant és "fer-ho tot bé", afirma Joan Llongueras. I afegeix que "per mantenir viu el negoci després de tres generacions, cal ser atent amb la gent".

Interior de la perruqueria Joan Llongueras de Sant Cugat

Interior de la perruqueria Joan Llongueras de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La clientela, de la mateixa manera que la ciutat, ha anat canviant molt en aquests últims anys. Llongueras explica que els clients del seu avi i del seu pare eren pagesos i ara són metges, advocats, pilots d'avió i enginyers de Fórmula 1.

La gran col·lecció de bitllets

Fa set anys va visitar la Perruqueria Joan Llongueras un client santcugatenc habitual, el qual havia estat treballant una temporada a Austràlia, i li va regalar un dòlar australià com a record. Des d'aleshores, tots els que han passat per l'establiment han regalat al propietari un bitllet com a record de viatges que han fet per arreu del món. Així és com el propietari va començar a col·leccionar bitllets fins que es va convertir en una tradició. Actualment, el taulell de la barberia està ple de bitllets, uns sobreposats als altres i, tanmateix, Llongueras en guarda més en un calaix a part perquè no hi cabien.

Exposició de la col·lecció de bitllets al taulell de la Perruqueria Joan Llongueras

Exposició de la col·lecció de bitllets al taulell de la Perruqueria Joan Llongueras / Foto: Joan Llongueras

El propietari explica que li queden 10 anys per jubilar-se. Encara que té dos fills, un de 19 i una de 22 anys, veu difícil que agafin el relleu del negoci familiar, ja que "és una altra generació i una altra època, on el jovent va a la universitat i tenen les seves coses", conclou Llongueras.




Joan Llongueras

La clau per mi és fer-ho tot bé i tractar bé a la gent. Estar a l'aguait també amb les tendències, així com els degradats, les barbes hipsters, tot una mica.

Joan Llongueras

Jo penso que una de les claus és ser atent amb la gent i fer-ho bé, tampoc té cap secret. Ser atent amb la gent sobretot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.