Txema Castiella presenta el llibre 'El Guti. L'optimisme de la voluntat' aquest divendres a la Floresta

L'obra analitza la que va ser "una figura clau per les esquerres catalanes"


  • Comparteix:

El periodista Txema Castiella presenta aquest divendres a les 18:30 h, al Centre Social i Sanitari de la Floresta, el seu primer llibre: 'El Guti. L'optimisme de la voluntat' (Edicions 62). L'obra recull la biografia d''una figura clau per les esquerres catalanes', Antoni Gutiérrez (1929-2006), conegut com El Guti, que va ser un polític comunista català i militant i dirigent del PSUC. La presentació està organitzada per Espai +60, amb la col·laboració de l'Ajuntament, i comptarà amb la presència de l'autor i de l'historiador local Jordi Casas.

El relat de Castiella permet recordar la personalitat d'El Guti que, en el seu moment, va representar part de la vitalitat, intel·ligència i tarannà unitari de la resistència davant el franquisme. El protagonista és recordat per la seva passió enfront de les transformacions col·lectives, sempre en la recerca de quatre objectius: la reconquesta de la llibertat, la construcció d'un socialisme democràtic, el ple reconeixement nacional de Catalunya i el somni d'una Europa social il·lustrada.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.