Neix Valldoreix Plural i Cultural, una plataforma per posar la lupa a l'acció del govern de l'EMD

El projecte d'ampliació de l'Escola de Música va ser l'espurna que va posar en marxa aquesta iniciativa


  • Comparteix:

Cristina Cabané i Carme Ballesteros / Foto: Cugat Mèdia

Cristina Cabané i Carme Ballesteros / Foto: Cugat Mèdia

El veïnat de Valldoreix ha rebut recentment un butlletí on es posa de manifest malestar per l'acció del govern de Junts a l'EMD. Es tracta de la primera acció de la nova plataforma Valldoreix Plural i Cultural, impulsada per persones vinculades al 'món de la cultura de la vila' i que critiquen com l'executiu descentralitzat 'atura les demandes dels veïns i vol realitzar projectes contraris a les necessitats reals' del territori. La gota que ha fet vessar el got per engegar aquesta iniciativa ha estat el projecte d'ampliació de l'Escola de Música (EMV), un projecte que la plataforma veu sobrepressupostat, tenint en compte que a Valldoreix hi ha 'moltes mancances'. De moment, això sí, Valldoreix Plural i Cultural vol tenir una funció 'informativa' davant 'l'opacitat' que, asseguren, rau a l'EMD.

Cristina Cabané i Carme Ballesteros són dues de les membres d'aquesta plataforma. Lamenten que des de l'EMD no es té en compte "l'opinió de ningú", i ho exemplifiquen amb l'absència de convocatòria per al consell de la vila i amb la presentació d'un pla d'equipaments que, consideren, no té consens. Quant a l'EMV, Ballester ha subratllat que estan d'acord en millorar les instal·lacions existents amb una ampliació, però ha refermat la necessitat d'aprofitar l'obra, que s'ha pressupostat en 1,7 milions d'euros, per obrir espais polivalents que puguin utilitzar les entitats socials i culturals de la vila.

En aquest sentit, han lamentat que en les reunions que l'EMD ha tingut amb les entitats, l'administració no ha tingut en compte les seves peticions. Tanmateix, de moment la plataforma no s'ha reunit amb el govern ni ha sol·licitat cap trobada.

En tot cas, tornant al pressupost per al projecte de l'EMV, ha lamentat que el govern descentralitzat no estigui posant fil a l'agulla en necessitats com les d'urbanització a la Colònia de Montserrat, a l'avinguda del Baixador o en la millora del clavegueram.

Amb el butlletí de la plataforma, explica Cabané, es vol "informar el veïnat" de l'acció del govern. De fet, segueix Ballesteros, el col·lectiu que sovint la ciutadania d'aquest territori no està prou assabentada d'allò que afecta la vila.


Carme Ballesteros

Vam pensar en crear la plataforma quan ens vam assabentar del pressupost per a l'escola de música, amb les mancances que hi ha en tots els àmbits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.