Veïns de l'escola Collserola aposten per la pacificació de l'entorn escolar, però demanen millores als carrers adjacents

La prova pilot posada en marxa elimina el trànsit de pas del carrer Abat Escarré amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària


Temes relacionats

Veïns de l'entorn de l'escola Pi d'en Xandri demanen repensar la pacificació del carrer de Joan Oliver (10/gen/22)


  • Comparteix:

Els veïns de l'entorn del Carrer Abat Escarré a la sortida de l'escola Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Els veïns de l'entorn del Carrer Abat Escarré a la sortida de l'escola Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Els veïns i les famílies de l'escola Collserola aposten per la pacificació de l'entorn, però no acaben d'estar satisfets amb els canvis concrets implementats a l'entorn del carrer Abat Escarré, segons han explicat alguns testimonis a Cugat Mèdia. La prova pilot, que s'ha posat en marxa aquesta setmana i que es mantindrà fins que es pugui executar una obra per convertir el carrer d'ús exclusiu per a vianants, té per objectiu principal incrementar la seguretat viària i obtenir un entorn més segur, tranquil i saludable.

Pel que fa a les actuacions, l'Ajuntament ha eliminat el trànsit de pas del carrer Abat Escarré tallant l'accés a aquest des de la plaça de l'Abat Donadeu, on s'han instal·lat bancs i jardineres per impedir l'accés de vehicles motoritzats. Així doncs, només poden accedir a aquest carrer els residents que comptin amb aparcament privat.

Alguns veïns de la zona i familiars d'infants que van a l'escola Collserola, però, valoren la iniciativa, ja que significa "fer un pas més cap a la sostenibilitat" tot i que consideren que "també s'ha de pensar i millorar les opcions d'aparcament al voltant de la zona escolar". A més, lamenten que els canvis no vinguin de la mà d'altres millores que facilitin el trànsit a les zones adjacents de l'escola.

Segons s'ha informat des de l'Ajuntament, la pacificació del trànsit al carrer Abat Escarré s'ha acordat conjuntament amb la direcció i l'AFA de l'entitat, que s'ha encarregat d'organitzar un seguit de comunicats i reunions per informar a les famílies de les modificacions que ja han entrat en vigor.




Gerard Vidal

Penso que la prova afavoreix els vianants, però de cara als pares que venim amb cotxe és un petit inconvenient. De totes maneres és una millora i, per tant, ens adaptarem.

Ana Sanchís

Tot i les millores, considerem que falten més espais per aparcar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.