Sant Cugat aposta per la biodiversitat i la ciutat saludable amb unes jornades per reflexionar-hi
L'Ajuntament les ha previst entre el 23 de març al 7 de maig
Comparteix:
el 15/mar/22 Maria Ribas / Maria Bragós SocietatPDF
Avançar cap a una ciutat més saludable. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament a l'hora d'organitzar les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable, que reflexionaran sobre la importància d'impulsar accions que afavoreixin la biodiversitat o la renaturalització de les ciutats. De la mateixa manera, es pretén explicar les iniciatives que s'estan duent a terme en la gestió de les zones verdes i forestals de Sant Cugat. Les jornades tindran lloc del 23 de març al 7 de maig amb taules rodones, ponències i visites presencials.
A l'hora de presentar les jornades, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transports, José Gallardo, ha destacat que l'aposta es fa "davant la situació d’emergència climàtica que vivim". "Treballem per gestionar i adaptar millor el nostre entorn verd i, d’aquesta manera, aconseguir fer una ciutat encara més saludable", ha afegit la regidora de Sostenibilitat i comissionada per l’emergència climàtica, Alba Gordó.
La programació estarà dividida en quatre grans blocs:
Gestió sostenible dels espais verds: S'oferirà una xerrada-debat sobre la implementació de la renaturalització i el foment de la biodiversitat en la gestió ecològica dels espais verds (23 març a les 18 h al Teatre de La Unió). A càrrec de Mònica Bedós, consultora en gestió Integrada de plagues en parcs i jardins d’Adalia Gestió i Núria Pérez, tècnica del servei de parcs i jardins de l’Ajuntament. També hi haurà una visita taller al Parc de can Mates per contribuir a millorar i conservar la fauna urbana de Sant Cugat (26 de març de 10 a 13 h).
Ciutat saludable i infraestructura verda: Ponència amb la presentació dels primers resultats de l’estudi sobre la relació de l’arbrat de Sant Cugat i la qualitat de l’aire (30 març a les 18 h al Teatre de La Unió). A càrrec d'Enrique Figueroa, catedràtic d'ecologia vegetal de la Universitat de Sevilla i Eloi Juvillà, arquitecte i membre del grup de treball 'Entorn urbà i salut' de la Diputació de Barcelona i coordinador del postgrau 'Urbanisme i salut'.
La problemàtica de les espècies exòtiques invasores: Ponència on es donarà a conèixer les principals espècies exòtiques invasores presents a Sant Cugat i com afecten els ecosistemes i la biodiversitat (27 d'abril a les 18 h al Teatre de La Unió). A càrrec d’Enric Ortega, tècnic de gestió i benestar animal de l'Ajuntament de Sant Cugat i Pol Manjón, tècnic de salut pública de l’Ajuntament de Sant Cugat. També hi haurà una visita-Taller a l’Estanyol de la Guinardera (costat Via Augusta) per explicar el projecte de renaturalització que s’hi ha dut a terme (dissabte 30 d'abril de 10 a 13 h).
Gestió forestal multifuncional i canvi climàtic: Xerrada sobre els beneficis del bosc i el mosaic agrari, sobre els objectius de la gestió forestal per adaptar-se al canvi climàtic i sobre com podem evitar un incendi de 6a generació (4 maig a les 18 h al Teatre de La Unió). A càrrec de Guillem Canaleta, tècnic de la Fundació Pau Costa, entitat global sense ànim de lucre que posa el focus en la prevenció i la gestió d'incendis forestals i un representant del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF) - Direcció general de prevenció, extinció d'incendis i salvaments, de la Generalitat de Catalunya. També hi haurà una visita-taller a la masia de can Monmany per explicar el projecte de gestió forestal LIFE CLIMARK (7 de maig de 10 a 13 h).
Les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable formen part de les activitats temàtiques que l'Ajuntament està impulsant per a cada un dels sis eixos de la declaració d'Emergència Climàtica de Sant Cugat. Totes les activitats són gratuïtes, però amb les places limitades. Per tant, es recomana inscriure-s'hi prèviament.
Aquesta transversalitat que des de l'Ajuntament estem treballant. El medi ambient afecta totes les àrees, i hi ha moltes coses que estem treballant a una ciutat sostenible, que amb el canvi climàtic ha d'avançar cap a un altre model. I per tant, estem fent aquesta aposta
Alba Gordó
Seguim amb l'aposta que l'entorn natural és un patrimoni important pel país, però en el cas de la ciutat és un patrimoni molt important pels ciutadans de Sant Cugat, que és on passen bona part del seu temps lliure i del seu gaudi
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.