'Feminisme i Muntanya', una xerrada que posa en relleu el paper de la dona a l'alpinisme

La xerrada, a càrrec de Piti Capella, serà dilluns 7 de març (19.30 h) al Club Muntanyenc


  • Comparteix:

Piti Capella practicant l'alpinisme / Foto: Cedida

Piti Capella practicant l'alpinisme / Foto: Cedida

'Feminisme i Muntanya' és el nom de la xerrada organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat que tractarà el paper de la dona en el món de l'alpinisme d'Alta Muntanya. Anirà a càrrec d'Esperança Capella -coneguda per tothom com a Piti Capella-, que parlarà de la seva experiència vital vinculada a la muntanya i al feminisme. La xerrada serà dilluns 7 de març, a les 19:30 h, a la seu del Club Muntanyenc Sant Cugat.

A través de les experiències de l'alpinista catalana, es tractaran dos grans temes: el feminisme al món de l'Alta Muntanya i la reconnexió amb la natura i el medi ambient. En declaracions a Cugat Mèdia, Capella ha expressat que, avui dia, "s'ha portat la competició i la tecnologia a la muntanya", però s'ha perdut la part de "connexió amb l'entorn i la natura".

Capella és la primera instructora de l'Escola Catalana d'Alta Muntanya, en la modalitat d'alpinisme, i també va ser membre de la primera expedició femenina del país a l'Himàlaia, l'any 1984. Una expedició que, segons l'alpinista catalana, "va marcar una fita" per l'alpinisme.




Piti Capella

Potser ara, estem en un món on hem portat la competició a la muntanya, hem portat la tecnologia a la muntanya. S'ha popularitzat i està molt bé, però, d'altra banda, per mi, hi ha una part que queda en un segon terme o, simplement, ja no apareix, que és la part de connexió amb la natura i l'entorn.

Piti Capella

Vam dir, ara tenim els diners, però clar, també la part important és que estem marcant una fita, i aquí vam començar a agafar consciència. Vam dir, si fallem, no fallarem com alpinistes, sinó com a dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.