Sant Cugat, pendent de com s'aplicarà el Bo Lloguer Jove a Catalunya

Aquest ajut econòmic de fins a 250 euros mensuals aprovat per l'Estat té un límit de 600 euros de lloguer, amb excepcions de fins a 900


  • Comparteix:

Imatge arxiu de diferents blocs de pisos de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge arxiu de diferents blocs de pisos de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat està a l'espera de saber com la Generalitat de Catalunya aplicarà el Bo Lloguer Jove, aprovat pel govern espanyol. Segons el text, els 250 euros mensuals per a joves d'entre 18 i 35 anys, només es concediran per a lloguers que no superin els 600 euros. En casos de ciutats amb preus molt elevats, aquest límit podrà pujar fins als 900 euros. Qui decidirà quins municipis tenen un límit o un altre serà la Generalitat, i no se sabrà fins al mes d'abril. Difícilment cap jove santcugatenc podrà demanar aquesta ajuda si el límit acaba sent de 600 euros el lloguer, ja que el preu mitjà a Sant Cugat és de 1.700. L'objectiu d'aquesta mesura és facilitar l'emancipació juvenil perquè ningú hagi de marxar de la seva ciutat pel preu del lloguer.

L'Oficina Local d'Habitatge de Sant Cugat ha explicat a Cugat Mèdia que fins al mes d'abril no tindran informació de quin serà el barem que s'aplicarà a la ciutat. En principi, podran accedir al bo aquelles persones que tinguin un lloguer igual o inferior a 600 euros mensuals i en cas que es tracti del lloguer d'una habitació el preu ha de ser igual o inferior a 300 euros. En algunes ciutats com Barcelona el límit màxim del lloguer podrà augmentar fins a 900 euros mensuals quan es justifiqui que el preu del lloguer és més elevat. En aquest cas, en el lloguer d'una habitació, el límit màxim podrà incrementar fins a 450 euros mensuals. Si no augmenten el límit màxim fins a 900 euros, segurament Sant Cugat no podrà accedir al bo. Segons el BOE, l'increment del bo només es podrà realitzar si prèviament s'arriba a un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Actualment, la sol·licitud del Bo Lloguer Jove no està oberta a Sant Cugat. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha explicat que estan a l'espera que la Generalitat de Catalunya els comuniqui quan podran obrir el procés de sol·licitud. Els santcugatencs que podran accedir al Bo, un cop obert el procés, són els joves d'entre 18 i 35 anys, els quals han de tenir un sou inferior a 24.318,84 euros anuals. L'ajut també es podrà sol·licitar si s'està compartint pis i cada inquilí el podrà rebre. El grup de convivència, però, no podrà tenir ingressos superiors a tres vegades l'IPREM (Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples). Finalment, la residència llogada ha de ser l'habitual i s'ha de constar com a arrendataris o cessionaris. L'ajut es concedeix per un termini de dos anys, és a dir, es tracta d'un ajut total de 6.000 euros mensuals repartits en 24 mensualitats.

El secretari d'habitatge i territori del PSC Sant Cugat, Óscar Monge, ha explicat en un article d'opinió a Cugat Mèdia, que durant el mes de març es realitzaran accions a la ciutat amb experts per oferir més informació sobre l'habitatge als joves santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.