Habitatge i Bo jove


  • Comparteix:

oscar.monge

Oscar Monge

Secretari d'habitatge i territori del PSC Sant Cugat


Publicat: el 9/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de l'agrupació del PSC de Sant Cugat del Vallès estem molt satisfets perquè el passat 18 de gener 2022 es va aprovar en el Consell de Ministres el Reial decret 42/2022, de 18 de gener, pel qual es regula el Bo Lloguer Jove i el Pla Estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025 per pagar el lloguer.

Els i les socialistes volem explicar el funcionament d'aquest ajut a través dels punts clau:

  • És un ajut d'ús exclusiu per a les persones que paguen una renda de lloguer i no es podrà compatibilitzar amb cap altra ajuda pel pagament del lloguer, excepte en la subvenció de l'accés a l'habitatge expressament en l'article 55.1 d'aquest reial decret.
  • Els que podran demanar el bo són els joves d'entre 18 i 33 anys, amb la ciutadania espanyola o d'algun país de la UE.
  • Els beneficiaris no podran tenir una renda superior als 24.318 euros.
  • El condicionant per a la prestació de l'habitatge llogat ha de ser el de residència habitual i haurà de tenir un preu màxim de 900 euros al mes
  • Aquest recurs el gestionarà la Generalitat de Catalunya i l'Estat farà el traspàs de la partida pressupostària en funció de la competència adquirida.


  • Destaquem que era una mesura necessària, tant per a la nostra ciutat com per a la resta del país i de l'Estat, ja que, així, els joves podran tenir l'oportunitat de poder pagar un lloguer amb aquest ajut durant dos anys i així poder quedar-se a la ciutat.

    Des del PSC i des de la JSC estem treballant per fer polítiques actives d'habitatge per a la gent jove. Hi ha propostes per fer més àgil les adjudicacions del parc d'habitatges de la ciutat; col·laboracions amb promotors per oferir més quantitat d'habitatges a la ciutat i poder abaixar el preu d'aquest lloguer amb una major oferta, sabent i conscients que la nostra ciutat té un efecte crida i serà difícil suportar tota la demanda.

    Durant el mes de març realitzarem algunes accions amb experts polítics, promotors, constructors, associacions de llogaters i Apis, i cercarem la participació de l'empresa pública d'habitatge de Sant Cugat, Promusa, així com del propi Ajuntament i de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, provocant diàlegs i col·loquis sobre l'habitatge i les promocions a la ciutat. Al PSC hem treballat per oferir informació als joves de Sant Cugat en matèria d'habitatge, a través de l'explicació de l'anomenat Bo Jove:

  • Amb un ajut de 250 euros de bonificació d'ajuda per a joves.
  • Dirigida a persones d'entre 18 a 35 anys amb renda no superior a 24.318 euros per facilitar-ne l'emancipació
  • La unitat de convivència no podrà tenir ingressos superiors a 3 vegades l'IPREM (Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples)
  • Una durada de dos anys com a màxim de durada de l'ajut per a cada beneficiari. Es tracta d'un ajut total de 6.000 euros repartit en 24 mensualitats
  • Es podrà rebre l'ajut també si s'està compartint pis, i cada inquilí podrà demanar el seu ajut


  • Els i les socialistes continuem treballant per la ciutat, al servei de la ciutadania i de la ciutat.

    OSCAR MONGE és secretari d'habitatge i territori del PSC Sant Cugat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.