La Plataforma de Pensionistes demana a FGC que s'ampliï a més jubilats el preu reduït per anar de Sant Cugat a la Mútua Terrassa

Actualment per a poder-se beneficiar del descompte han de tenir en possessió un carnet A o B


  • Comparteix:

Primera concentració de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Primera concentració de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma de Pensionistes demana a FGC que el preu reduït dels bitllets per anar a Mútua Terrassa, presentat la setmana passada a Sant Cugat, arribi a més persones. Actualment, aquells que es vulguin beneficiar del descompte han de tenir en possessió un carnet A o B (*). En la primera concentració de l'any que ha fet la Plataforma, que ha aplegat a una quarantena de persones, han volgut agrair a l'Ajuntament la gestió que han fet 'ja que no és de la seva competència', però han assegurat que aquest acord no és exactament el que volien i que ara dirigiran la seva petició a Ferrocarrils.


(*) CARNET A I B DE PENSIONISTA DE LA FGC


Carnet A:
  • Persones de 65 anys o més amb uns ingressos personals (pensions, ajudes, rendes, etc.) inferiors a l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM**).
  • Persones menors de 65 anys amb un grau de discapacitat del 33% o més i amb uns ingressos personals (pensions, ajudes, rendes, etc.) inferiors a l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM).

  • Carnet B:
  • Persones de 65 anys o més amb uns ingressos personals (pensions, ajudes, rendes, etc.) superiors a l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) i menors del doble de l’IPREM.
  • Persones menors de 65 anys amb un grau de discapacitat del 33% o més i amb uns ingressos personals (pensions, ajudes, rendes, etc.) superiors a l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) i menors del doble de l’IPREM.

  • (**) IPREM: 579,02 euros / mes

    Neus Medina, membre de la Junta de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, ha assegurat que ells com a pensionistes són una part de la població que, "per la seva condició", va moltes vegades a la Mútua de Terrassa. Medina ha explicat que el barem que posa l'IPREM i Ferrocarrils per aconseguir el carnet A i B "és molt baix", per la qual cosa no arriba a la majoria de jubilats. Per això des de la Plataforma demanen que s'ampliï aquest barem per tal que se'n puguin beneficiar moltes més persones.


    Neus Medina

    Nosaltres com a pensionistes som una població que sí que anem moltes vegades a Terrassa, per la nostra condició. Anirem a demanar a Ferrocarrils que pugui ampliar el barem perquè puguin entrar moltes més persones.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.