Jaume Valero (Carnisseria Sagarra): 'Has de tenir el control absolut de la roda, que comença a les 6 del matí i acaba a les 9 de la nit'

Cugat Mèdia entrevista a la tercera generació d'un negoci amb més de 60 anys d'història a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els orígens de la Carnisseria Sagarra es remunten cap al 1958, al carrer Major de Sant Cugat, amb una botiga de queviures dedicada a la venda de productes com la carn, els llegums i la fruita que van obrir els avis materns de Jaume i Maria Valero, els actuals propietaris i la tercera generació del negoci. L'any 1960 es van traslladar al carrer de l'Endavallada 22, en un local més gran i especialitzat en carn fresca i polleria, convertint-se en la primera carnisseria del poble que va obrir fora del mercat. El negoci va anar bé i el 1987 va obrir la segona botiga, al carrer de Francesc Moragas 13. Actualment, ja compten amb cinc punts de venda distribuïts per tota la ciutat.

Un dels trets distintius de Carnisseria Sagarra és que s'encarreguen de supervisar la criança dels animals i vetllen pel seu benestar. Les vedelles neixen a Santander i un cop seleccionades es crien a una granja de Castellterçol. "Els hi posen música, tenen màquines de massatge i els pinsos no es compren fabricats sinó que es fan a la granja", explica Valero. D'aquesta manera "és molt difícil que hi hagi alteracions en el producte i la seva regularitat és el que ens certifica l'èxit", expressa.

Façana de la carnisseria Sagarra del carrer de Francesc Moragas

Façana de la carnisseria Sagarra del carrer de Francesc Moragas / Foto: Cugat Mèdia

Segons Valero la majoria de gent no coneix "l'esforç i sacrifici" que hi ha darrere d'un negoci com aquest. "Per tenir un producte com Déu mana l'endemà, has de tenir el control absolut de la roda, que comença a les 6 del matí i acaba a les 9 de la nit", expressa. Així doncs, per a ell la clau de l'èxit és la gran dedicació dels treballadors, "un esforç que la gent d'avui no està disposada a fer", explica. "Nosaltres acabem cada setmana amb la càmera buida, la netegem, i dilluns tornem a començar amb producte nou", afegeix.

Un moment de l'entrevista amb Jaume Valero

Un moment de l'entrevista amb Jaume Valero / Foto: Cugat Mèdia

Un altre aspecte important per aquesta família de carnissers és aprofitar al màxim el producte, una cosa que també intenten ensenyar als seus clients amb receptes sobre cuina de reaprofitament a la seva pàgina web, com per exemple com fer un brou o un arròs amb les carcasses. "Nosaltres només llencem ossos i greix, res més, i això és fruit de la feina ben feta", explica Valero.

Un dels taulells de la carnisseria Sagarra de Francesc Moragas

Un dels taulells de la carnisseria Sagarra de Francesc Moragas / Foto: Cugat Mèdia

Valero reconeix que la pandèmia ha disparat el servei a domicili i ha alterat els hàbits de consum dels clients, molts dels quals han passat a fer les comandes per telèfon. Pel que fa a la campanya de Nadal, a la Carnisseria Sagarra han mantingut les vendes d'altres anys, però segons el propietari "ha perdut tota la gràcia" que la gent no s'hagi pogut reunir. "S'ha venut la carn, però no s'ha venut l'alegria", lamenta.

Encara que l'ofici és feixuc i no tothom està disposat a fer-ho, Valero creu que a la roda del negoci familiar encara li queda camp per córrer. "D'aquí a 10 anys? La gent continuarà menjant i de moment el senyor d'Amazon no pot amb nosaltres", conclou entre rialles el carnisser.


Jaume Valero

En aquest negoci som molt esclaus. Per tenir un producte com Déu mana has de tenir un control absolut de la roda, que comença a les 6 del matí i acaba a les 9 de la nit. El nostre èxit és que sempre estem aquí treballant, i això implica molt sacrifici que no tothom està diposat a fer, això passa a tots els negocis. D'aquí a 10 anys? La gent seguirà menjant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.