El 30% dels contagis de tota la pandèmia a Sant Cugat s'han produït des del dia de Nadal

La ciutat supera els 20.000 veïns que s'han infectat de Covid-19, el 20% de la població


  • Comparteix:

Foto: Lali Puig

Foto: Lali Puig

La variant òmicron i la sisena onada estan causant estralls a Sant Cugat. Aquest dimecres es van registrar 470 santcugatencs contagiats en 24 hores, i la xifra total des de l'inici de la pandèmia, el març de 2020, supera ja les 20.000 persones, 20.469 concretament (el 20% de la població). Aquesta dada, però, s'ha disparat exponencialment des de mitjans de desembre. De fet, des del dia de Nadal passat, a Sant Cugat s'han produït 6.214 contagis, és a dir, el 30% del total des de l'inici de la pandèmia. En les tres últimes setmanes s'han superat els 2.000 contagis setmanals, i en els últims set dies s'ha batut el rècord amb més de 2.500 infeccions. Amb aquestes xifres tan altes, però, els santcugatencs ingressats en un hospital per complicacions de la Covid, o fins i tot morts, no ha crescut en la mateixa proporció. Actualment, hi ha 14 veïns hospitalitzats i aquesta setmana s'han registrat dues defuncions més (254 des de l'inici de la pandèmia).


En aquest gràfic es pot apreciar quin va ser l'efecte de la cinquena onada del mes de juliol provocada per la variant delta, que era més contagiosa que el coronavirus inicial, comparada amb la sisena onada actual amb la variant òmicron. Els experts van dir que l'òmicron era quatre cops més contagiosa que la delta, i així s'ha confirmat.

Les barres grogues indiquen el nombre de contagis acumulat des de l'abril passat, mentre la línia blava indica la diferència de contagis d'una setmana a l'altra.

Les dades de Sant Cugat, del Vallès Occidental i de Catalunya:
Sant Cugat
Rt: 1,04
Risc de rebrot: 5.128
Contagis: 20.469
Pacients ingressats: 14

Vallès Occidental
Rt: 1,12
Risc de rebrot: 5.046
Contagis: 193.706
Pacients ingressats: 343

Catalunya
Rt: 1,12
Risc de rebrot: 4.380
Contagis: 1.623.781
Pacients ingressats: 2.405



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.