L'arxiu municipal ja disposa de tota la documentació del mig segle d'història de la Festa de Tardor

La donació del fons documental de la Festa entre els anys 1976 i 2014 s'ha formalitzat aquest dimarts amb una signatura a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Membres actuals de la comissió de la Festa de Tardor, amb el president del GEL, Jordi Casas, i l'alcalde, Josep Maria Vallès, al centre, mostrant cartells i documents que formen part de la donació / Foto: Cugat Mèdia

Membres actuals de la comissió de la Festa de Tardor, amb el president del GEL, Jordi Casas, i l'alcalde, Josep Maria Vallès, al centre, mostrant cartells i documents que formen part de la donació / Foto: Cugat Mèdia

La Festa de Tardor, a través del Grup d'Estudis Locals (GEL), ha formalitzat aquest dimarts la donació a l'arxiu municipal de la ciutat de tot el seu fons documental, amb cartelleria, fotografies, diapositives i tota mena de documentació. Quaranta anys d'història de més de 400 entitats de Sant Cugat conservada entre el 1976 i el 2014 per Montse Jané, membre de comissions anteriors d'una festa que l'any que ve complirà la seva 50a edició. La signatura de la cessió ha tingut lloc a la sala de plens amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, i el president del GEL, Jordi Casas.

Vallès ha agraït la tasca de la comissió i de les entitats i ha destacat que era un dia "important" per la història de Sant Cugat. També ha posat sobre la taula el "caràcter reivindicatiu" de la Festa de Tardor, que ha generat moviment a la ciutat i a l'administració. La iniciativa celebrarà enguany la 49a edició i, per tant, el 2025 arribarà al mig centenar, una xifra rodona que farà que sigui especial. Així ho ha assegurat Jordi Casas, que ha assegurat que ara aquesta documentació es troba "on correspon", donant la possibilitat a aquelles persones interessades a estudiar la història de l'associacionisme i les entitats de Sant Cugat, a consultar-la gratuïtament quan vulguin. De fet, Casas ha recordat que ja s'han escrit dos llibres sobre la Festa de Tardor i que, des del punt de vista històric, "és un èxit".

A banda de Casas, Jané i l'alcalde, Josep Maria Vallès, també han protagonitzat l'acte el president de l'Ateneu, Àlvar Roda, que ha recordat algunes anècdotes d'edicions passades de la Festa de Tardor, i les regidores de govern Núria Escamilla i Esther Madrona. Des de l'Ajuntament han avançat que, pel 50è aniversari la intenció és actualitzar la placa que es troba al parc de Josefina Mascareñas amb els lemes de totes edicions de la festa.




Josep Maria Vallès

Han estat 50 anys de festa i de reivindicació, que jo crec és que és necessari per a l'administració per sacsejar. És un acte important perquè és la donació de bona part de la història de Sant Cugat, que reflecteix un moviment associatiu de més de 400 entitats.

Jordi Casas

Va de 1976, l'origen de la Festa de Tardor, fins al 2014. És un fons molt important que servirà per a aquelles persones que vulguin estudiar el teixit associatiu santcugatenc. És una festa més que consolidada, una part indestriable de la vida associativa de Sant Cugat. I avui el donem allà on ha d'estar, a l'arxiu municipal de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.