La 'muntanya russa' de l'avinguda Baixador

Els veïns veuen amb bons ulls la possibilitat de fer una capa de rodament


  • Comparteix:

La pols, les herbes o la brutícia són només una petita part del dia a dia dels veïns de l'avinguda Baixador. Quasi 1,5 km de carrer sense pavimentar que va des del passeig de la Mariscota fins al carrer Eivissa. Unes problemàtiques a les quals se sumen les dificultats que comporta per a la gent d'edat avançada viure en un carrer que titllen de 'muntanya russa'. A diferència de l'avinguda, els carrers perpendiculars pels quals creua sí que estan asfaltats o compten amb una capa de rodament. Un somni per a molts dels veïns de l'avinguda Baixador. Addicionalment, la falta de consolidació d'un projecte ha provocat l'ajornament de les llicències d'edificació de diversos veïns que fa anys que compten amb les parcel·les, però que no veuen el moment en què es faci realitat la construcció de casa seva tal com explica la veïna, Maria Masferrer. TAL 0061 Després que en el ple del mes de juny el president de l'EMD, Juanjo Cortés, declarés que el projecte estava en 'via morta' pel cost que comportava, Junts Valldoreix va obrir la porta a fer una capa de rodament. Una solució que els veïns, malgrat estar cansats i decebuts, han optat per aferrar-s'hi.

Addicionalment, la falta de consolidació d'un projecte ha provocat l'ajornament de les llicències d'edificació de diversos veïns que fa anys que compten amb les parcel·les, però que no veuen el moment en què es faci realitat la construcció de casa seva.

Una lluita, però, que va començar fa 10 anys amb la retirada de les torres d'alta tensió. El novembre del 2023 s'aprovava el projecte d'obra amb un cost de 4,5 milions d'euros. D'aquests, l'EMD es compromet a pagar-ne el 20% per no trencar amb la regla de la despesa. Però amb l'actual context de dèficit econòmic, l'Ajuntament de Sant Cugat assegura que no pot assumir la despesa restant.

Després que en el ple del mes de juny el president de l'EMD, Juanjo Cortés, declarés que el projecte estava en "via morta" pel cost que comportava, Junts Valldoreix va obrir la porta a fer una capa de rodament. Una solució que els veïns, malgrat estar cansats i decebuts, han optat per aferrar-s'hi.

Aquest divendres està convocada una junta de veïns extraordinària, a petició de Junts, per aprovar aquesta capa de rodament, tot i que el resultat de la votació no està gens clar a hores d'ara.

CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA URBANITZACIÓ DE L'AVINGUDA BAIXADOR




Maria Masferrer

Estem aquí, en aquest buit, quan jo vaig comprar el terreny, les meves filles tenien 13,11 i 9 i ara tenen 18,16 i 14. No tinc casa, no tinc manera de fer-la i no ens donen una solució. L'administració té tot el temps del món però nosaltres només tenim una vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.