De fet, els estudis de la Fundació Bofill situen Sant Cugat com un dels municipis amb "un grau considerable" de segregació. Això, sumat a la petició del Govern de revisió i que la ciutat ha incorporat en aquest temps centres nous, ha fet que s'hagi reobert el debat sobre la zonificació.
"Es veia necessari canviar les zones", ha defensat Gorina, qui ha destacat que la proposta ja aprovada de nova zonificació que s'aplicarà a partir del curs vinent compta amb un ampli consens.
Per tant, aquesta nova distribució busca assolir centres més heterogenis, equilibrar la demanda i prioritzar la proximitat, amb una distància mitjana d'uns 600 metres.
Així, queda descartada per a Sant Cugat, ha afirmat la regidora, l'opció de la zona única, que es va plantejar el 2018; així com nous centres públics al municipi. De fet, una vegada estigui enllestit el nou edifici de La Mirada, aquest podrà acollir tres línies en cas que sigui necessari per demanda.
Pilar Gorina
Que hi hagi oferta pública i concertada, que estigui equilibrada, que la proximitat sigui una realitat, que sigui heterogeni.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.