Cugat Mèdia i l'escola Turó de Can Mates engeguen un projecte d'alfabetització mediàtica

El primer treball del projecte ha estat la campanya publicitària del recapte d'aliments que fa l'escola


  • Comparteix:

El mitjà públic Cugat Mèdia i l'escola Turó de Can Mates han engegat un projecte d'alfabetització mediàtica que té per objectiu, tal com explica l'escola, 'permetre a l'alumnat créixer i entendre la comunicació com una representació del pensament'. La primera iniciativa d'aquest projecte ha estat la creació d'una campanya de publicitat per promoure el recapte d'aliments que organitza l'escola aquesta setmana. La campanya ha estat elaborada pels alumnes de cinquè de primària, que han creat diferents suports publicitaris, entre ells, dues falques de ràdio i dos espots televisius que els estudiants han enregistrat i editat amb el suport de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

El projecte d'alfabetització mediàtica es vol dur a terme de manera transversal a tots els cursos de l'escola i té una durada inicial prevista de tres anys.

Mònica Lablanca, directora de Cugat Mèdia, ha indicat que creu que la col·laboració entre les escoles i els mitjans de comunicació locals és "importantíssima". Espera que aquest projecte "arribi a bon terme" i sigui l'inici de moltes altres col·laboracions.

Stel·la Bonamusa, cap d'estudis de l'escola, explica que creuen que la manera d'aprendre és "fer, pensar i comunicar". També apunta que volen seguir desenvolupant el pensament crític entre l'alumnat i donar-los l'oportunitat de treballar aquestes competències lingüístiques i digitals de manera més pràctica.

Ràdio Sant Cugat ha inclòs en la seva programació publicitària les dues falques elaborades per l'escola. La recollida d'aliments tindrà lloc del 15 al 17 de desembre de 8 h a 17 h al porxo de l'Escola Turó de Can Mates. Alguns exemples d'aliments que es recullen són: arròs, pasta, torrons, llet, caldo, llegums, entre d'altres.




Stel·la Bonamusa

El que volem és regirar l'escola, transformar-la de tal manera que tot l'alumnat tingui l'oportunitat de treballar aquestes competències lingüístiques i digitals que són tan importants per nosaltres.

Mònica Lablanca

Des de Cugat Mèdia creiem que és importantíssima la col·laboració entre les escoles i els mitjans de comunicació locals per tal de contribuir a fer de l'alfabetització mediàtica una assignatura i una eina indispensable pels nostres joves i els nostres estudiants. Per tant, en aquest sentit, estem contents d'aquesta col·laboració i contents que aquest projecte arribi a bon terme i sigui l'inici de moltes altres col·laboracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.