Els Mossos d'Esquadra de Sant Cugat incorporen cinc vehicles nous amb la nova imatge del cos

És la primera vegada des de l'inici del desplegament que es canvia la imatge corporativa dels vehicles


  • Comparteix:

Imatge dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra / Foto: Mossos d'Esquadra

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat compta amb cinc vehicles nous. Es tracta de cinc Seat Ateca que ja porten incorporada la nova imatge del cos per a vehicles, la primera renovació des de l'inici del desplegament dels Mossos d'Esquadra. Es tracta d'una imatge corporativa que facilita la visibilitat i que se suma a les millores tecnològiques i de seguretat que incorporen els nous vehicles.

Aquests cinc vehicles formen part dels 382 que el cos incorpora aquest any tot Catalunya i que estaran operatius abans d'acabar l'any. L'any passat ja s'hi van afegir 400 i estan previstos 400 més l'any vinent. Amb aquestes dotacions, es renova la imatge corporativa que és fruit de diferents estudis seguint els criteris d'altres cossos policials d'arreu d'Europa, basats principalment en el patró Battenberg del Regne Unit, que actualment es pren com a referència arreu del món.

Algunes de les noves prestacions dels nous vehicles són:

  • Nou logotipat per millorar la visibilitat del vehicle. Es combinen els colors propis del servei policial (blau, blanc i vermell) i s'assegura una visibilitat màxima a 250 metres de distància, superant l'actual distància que s'estableix a un màxim de 100 metres en funció de la franja horària del dia. D'altra banda, el capó és de color blau per millorar la identificació policial i incorpora la paraula 'Policia' que augmenta de mida per tenir millor visibilitat.
  • Més respectuosos amb el medi ambient. La nova flota mòbil utilitzarà benzina en lloc de gasoil.
  • Incorporació de nou programari. Permet gestionar les flotes de tot el parc mòbil per fer el seguiment de les incidències dels cotxes policials de forma remota. Uns 110 vehicles també incorporaran un nou sistema informàtic amb una tauleta.
  • Mans lliures per a les comunicacions via ràdio. Un botó al volant del vehicle permet fer les comunicacions via ràdio i també s'incorpora un aparell que permet la consulta de dades de les tauletes corporatives de la PG-ME a través del sistema multimèdia del vehicle.
  • Més càmeres i amb més prestacions. Càmera frontal i càmera al kit de persones detingudes amb capacitat per transmetre les imatges.
  • Nous materials i redisseny dels actuals. El kit de discrecionalitat o el conjunt de senyals s'han redissenyat per fer-los més funcionals i fàcils de transportar i desplegar.
  • Noves mides. Les noves mides interiors, exteriors, de la capacitat del maleter i del kit per persones detingudes que afavoreixin la seva comoditat i facilitat d'entrada i sortida.
  • Millores en la seguretat activa i passiva del vehicle. S'han incorporat elements que milloren la seguretat activa i passiva del vehicle, així com l'ergonomia, l'espai o l'accés al vehicle per part dels mossos i mosses que el faran servir.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.