El 80% dels ingressats a l'UCI de la Mútua de Terrassa des de l'estiu no estaven vacunats

El cap del servei de Medicina Intensiva explica a Cugat Mèdia que si hi ha sisena onada, aquest cop l'UCI no col·lapsarà


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'UCI de la Mútua Terrassa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'UCI de la Mútua Terrassa / Foto: Cugat Mèdia

La gran majoria de les persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals catalans no estan vacunades, i l'hospital de referència de Sant Cugat, la Mútua de Terrassa, no és una excepció. Actualment només hi ha una persona a l'UCI de la Mútua, però des de l'estiu, quan totes les franges d'edat ja es podien vacunar, entre el 70% i el 80% de les persones que han ingressat a la seva unitat no tenien la pauta completa de vacunació. El cap del servei de Medicina Intensiva de la Mútua de Terrassa, el doctor Josep Trenado, explica a Cugat Mèdia que aquesta dada demostra que la vacuna protegeix, i també assegura que amb nivells de vacunació actuals, si arriba una sisena onada de la pandèmia, aquest cop els hospitals no col·lapsaran.

El doctor Trenado també comenta que l'altre 20% dels ingressats a l'UCI són persones vacunades, però que pateixen alguna malaltia de base, o són franges d'edat molt grans. Aquests són el grup de persones que necessiten una tercera dosi de reforç de la vacuna.

El diagnàtic és clar: "A les unitats de cures intensives, on ingressen els malalts amb major gravetat, la vacunació evita les formes greus de malaltia. La vacuna protegeix", afirma Trenado.

RECUPERA EL REPORTATGE QUE VAM FER EL DESEMBRE DE 2020 DINS L'UCI DE LA MÚTUA DE TERRASSA




Ara que les dades de la pandèmia tornen a pujar lleugerament, des de la Mútua de Terrassa tenen clar que, amb els nivells de vacunació de la població en general tan alts, si arriba una sisena onada, aquest cop el sistema hospitalari no col·lapsarà un altre cop, com va passar l'estiu passat.

En aquests moments a l'UCI de la Mútua de Terrassa hi ha només una persona ingressada per Covid-19. Fa un any, en plena segona onada, n'hi havia vuit, i en altres moments greus n'han arribat a tenir 20, comptant que la unitat de cures intensives terrassenca només té 12 llits. El pitjor moment, amb diferència, va ser en el pic de la primera onada, l'abril de 2020, quan van arribar a tenir 50 persones ingressades a l'UCI i van haver de transformar altres parts de l'hospital per poder assistir a tothom.




Josep Trenado

A les unitats de cures intensives, on ingressen els malalts amb major gravetat, la vacunació evita les formes greus de malaltia. La vacuna protegeix.

Josep Trenado

De moment aquesta situació no l'estem veient, el percentatge de població vacunada és més gran, i si arriba sisena onada, confiem que no es es vegi afectada l'UCI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.