La Policia Local ja no portarà armes als centres escolars per fer tallers i formacions

La decisió, que ha donat a conèixer l'alcaldessa, arriba després de la petició de la Coordinadora d'AFES


  • Comparteix:

Un agent de la Policia Local parlant amb uns nens / Foto: Cugat Mèdia

Un agent de la Policia Local parlant amb uns nens / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha anunciat aquest divendres al matí a través de Twitter que a partir d'ara, en el marc del pla de dinamització a les escoles, la Policia Local entrarà als centres educatius sense armes. Ingla ha pres aquesta decisió després de les reiterades demandes fetes des de la Coordinadora d'AFES, la darrera aquest mateix dijous en roda de premsa i acompanyada de diferents agents i entitats de cultura de la pau.

"Banalitzar les armes té uns costos i entrar-les a les escoles comporta un risc". Amb aquesta frase, que aquest mateix dijous feia en roda de premsa l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, doctor en relacions internacionals i expert en conflictes armats i rehabilitació postbèl·lica, ho ha anunciat l'alcaldessa, Mireia Ingla. L'alcaldessa ha agraït el compromís i la campanya de conscienciació feta pels representants de les famílies de les escoles públiques de Sant Cugat.



La petició de la Coordinadora d'AFES, però, va més enllà de la Policia Local, ja que els Mossos d'Esquadra també ofereixen diferents tallers a les escoles i els agents també porten armes. El compromís de l'Ajuntament, per tant, afectarà només el cos de seguretat municipal.

La Coordinadora d'AFES presentarà en el proper ple municipal -previst per aquest dilluns 15 de novembre- un text emmarcat en les campanyes 'Desmilitaritzem l'educació' (amb més de 100 entitats de l'àmbit educatiu i del foment de la paut) i 'Centres Educatius Objectors', engegada en el marc del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, on s'insta que les formacions i tallers que fan els agents armats les duguin a terme persones amb acreditació i expertesa i sense armes.

Crítiques a l'anunci

La secció sindical del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) a Sant Cugat ha carregat contra la decisió de l'alcaldessa, que consideren que s'ha pres "sense tenir el punt de vista tècnic del sector professional afectat". En una piulada en què asseguren haver conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació, l'agrupació recorda que encara es manté el nivell 4 de 5 d'alerta antiterrorista. En aquest sentit, apunten que "la seguretat dels vostres fills és i serà la nostra prioritat número 1 i, en aquesta tasca, no entendrem i acceptarem mai que limiteu els complements per als quals ens entrenem i examinem periòdicament", en relació a portar les armes. La secció sindical diu estar preocupada per si ha "existit un debat real on s'hagi escoltat totes les mares i pares dels infants abans de prendre una decisió així".






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.