Mare del Pureza de María: 'El meu fill té símptomes, febre alta'

Les famílies afectades pel brot en aquesta escola viuen amb resignació el confinament


Temes relacionats

El brot del Pureza de María prové com a mínim de tres focus diferents (10/nov/21)

El risc de rebrot a Sant Cugat (111) es duplica en 24 hores (10/nov/21)

L'escola Pureza de María confina tots els grups de Primària després d'almenys 42 positius de Covid-19 ( 9/nov/21)


  • Comparteix:

Imatge de l'escola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'escola / Foto: Cugat Mèdia

Són més de 400 els alumnes confinats de l'escola Pureza de María per un brot de Covid-19. Amb ells, les seves famílies han hagut d'adaptar-se a 10 dies a casa, amb classes telemàtiques i, en alguns casos, també a la mateixa malaltia que han acabat contagiant a pares o germans. Tot i que la gran majoria dels afectats són menors de 12 anys, franja que encara no es pot vacunar, alguns d'ells estan tenint símptomes com febre alta i tos, segons han explicat a Cugat Mèdia algunes famílies. El cribratge, però, ha permès també detectar els asimptomàtics d'un brot que té, com a mínim, tres orígens diferents i que manté 19 grups confinats, tots els de Primària i un de P4.

"Una professora del centre ha comunicat que, després de realitzar-se la prova de detecció de la Covid-19, el resultat d’aquesta ha donat positiu". Aquest és el missatge que dijous passat a la tarda van rebre les famílies de sis classes de Primària de l'escola Pureza de María. Un correu, al qual ha tingut accés Cugat Mèdia, que els citava a un cribratge a través d'una PCR l'endemà divendres al CAP de Sant Cugat. El resultat d'aquest protocol, que encara continua actiu, ha permès d'una banda prevenir i detectar també els asimptomàtics i de l'altra verificar que almenys el brot prové de tres focus diferents.

Segons explica el mateix correu, "aquesta professora no pertany al grup estable del vostre fill/a, però ha impartit una classe durant les últimes 48 hores". És per aquest motiu que el protocol i el cribratge es van estendre inicialment a diverses classes i cursos: dos del tercer, els tres de quart i un de primer.

I això van fer les famílies d'aquest primer grup, que es va sotmetre al protocol i al cribratge. "Dissabte ens van donar el resultat i era positiu", ha explicat a Cugat Mèdia una de les mares del centre amb un fill a tercer de Primària. Poc després, el nen va començar a tenir símptomes, així com ella mateixa. Tots dos confinats durant 10 dies.

Una situació que s'ha anat repetint i ampliant a famílies d'altres cursos. Així ho explica una altra mare del centre d'un altre curs. També han resultat positiu dos membres de la família. "Estem confinats, un a una habitació i jo a una altra", ha explicat, a l'espera de conèixer el resultat dels altres dos membres de la família.

En tots dos casos, els infants han tingut símptomes: febre alta, tos i malestar, principalment. Les famílies recorden que es tracta d'un col·lectiu que no està vacunat "perquè no poden" i que fins ara no acumulava massa casos.

Tot i la gran afectació d'aquest brot, les famílies asseguren que s'han seguit els protocols previstos i que en tot moment l'escola els ha mantingut informats. Això, però, expliquen, ha anat acompanyat de certa sensació de "resignació" o de preguntar-se si "es podia haver evitat". "A vegades et supera, ha estat tot molt ràpid", lamenta una de les mares davant un brot que és inèdit al centre.

Protocol per casos de Covid a centres educatius
Els centres educatius tenen aquest curs un nou protocol per gestionar els casos positius de la Covid-19 i els contactes estrets a les aules. Els nous criteris estableixen tres circuits en funció de la immunitat de cada alumne o treballador, i de l'etapa educativa.






Mare Pureza de Maria

És una simptomatologia que per al meu fill és diferent. Té, que no té mai, mal de cap, febre alta i tos.

Mare Pureza Maria

La situació és una mica impactant perquè veiem que hi ha molts casos a l'escola i no sabem molt bé d'on ve. Ho vivim amb resignació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.