Las muns amplia l'oferta d'empanades a Sant Cugat

El cafè de la Mirta, Family Bakery i Dulce de leche són alguns dels pioners de les empanades a la ciutat


  • Comparteix:

'Las muns' ha obert al carrer de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

'Las muns' ha obert al carrer de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La cadena d'empanades argentines Las muns ha obert les portes a Sant Cugat, al carrer de Valldoreix, 41. L'establiment ofereix des de la típica empanada de pernil i formatge fins a alguna de les varietats més originals d'aquesta cadena alimentària, com la de pollastre al curri o la d'olivada i mozzarella. Aquesta botiga se suma a altres especialistes en empanades argentines que ja hi eren a Sant Cugat com El cafè de la Mirta, Family Bakery i Dulce de leche.

La primera botiga de la cadena va obrir l'any 2013 al barri de Poble Nou, a Barcelona, de la mà de Diego Rojas i Mariano Najiles. Tots dos són argentins de la província de Tucumán, regió famosa per les seves empanades. Junts van crear les 'muns', unes empanades d'origen argentí però que fusionen altres cultures gastronòmiques. En aquests vuit anys, s'han convertit en una franquícia i ja compten amb 21 punts de venda, 15 dels quals són propis, tot i que en el cas de Sant Cugat, la propietat és d'un franquiciat.

Però aquestes no són les primeres empanades que els santcugatencs i les santcugatenques poden tastar a la ciutat. Sant Cugat ja compta amb diversos comerços que ofereixen aquest producte des de fa anys. En repassem alguns:

El cafè de la Mirta

El cafè de la Mirta
Imatge de l'entrada d'El cafè de la Mirta / Foto: Cugat Mèdia

Al carrer Santbonaventura, 24, hi trobem el local de la Mirta i el Jordi des de l'any 2011. Especialitzats en empanades 100% argentines, ja que aquest és el país d'origen de la Mirta, recomanen especialment la clàssica de carn picant. Pel que expliquen, la clientela també té debilitat per la capresse, d'orenga, tomàquet i mozzarella, i la de ceba i mozzarella.

Dulce de leche

Dulce de leche
Imatge de l'entrada del local Dulce de leche / Foto: Cugat Mèdia


L'any 2015, al carrer de Sant Jordi, 18, va obrir aquesta cafeteria, que a la seva carta compta amb tot tipus de reposteria, menjar saludable, opcions vegetarianes i una de les seves especialitats, les empanades argentines. La seva mestressa recomana les de carn, les de pernil i formatge i les de ceba.

Family Bakery

Family Bakery
Imatge de l'entrada del Family Bakery / Foto: Cedida


Per acabar el repàs, trobem el Family Bakery, que va obrir al carrer de Pau Muñoz i Castanyer, 18, al barri de Volpelleres, l'any 2020. Al capdavant del local hi trobem una família amant de la pastisseria i la cuina. Ofereixen tot tipus de pastissos, crepes, pizzes, entrepans i empanades argentines, entre les quals hi destaquen la de carn, la vegetariana o la de xai.


Mariano Nagiles

Tenim un obrador central on es fan a mà les empanades. La massa i el farcit es fan de forma tradicional i cada empanada es tanca manualment. Finalment, les empanades es fornegen cada dia a les botigues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.