650 parelles participaran en la 62a edició de la Marxa Infantil el diumenge 17 d'octubre

Els participants hauran de portar la mascareta a la sortida i l'arribada


  • Comparteix:

Foto de família dels responsables de la 62a edició de la Marxa Infantil, després de la presentació a l'Ajuntament / Foto: Localpres

Foto de família dels responsables de la 62a edició de la Marxa Infantil, després de la presentació a l'Ajuntament / Foto: Localpres

Sant Cugat recuperarà el diumenge 17 d'octubre (o bé el 24 si aquell dia hi ha algun inconvenient) una de les seves activitats més tradicionals després que l'any passat s'hagués hagut de suspendre per la pandèmia. La Marxa Infantil, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, tornarà a omplir els carrers de la ciutat i el Parc Natural de Collserola de criatures que, això sí, hauran de seguir les mesures sanitàries corresponents, com portar mascareta a la sortida i a l'arribada. Un total de 650 parelles -el límit eren 800- participaran en aquesta 62a edició, que presenta un recorregut circular de 10 quilòmetres i mig.

La sortida es farà de manera esglaonada des del parc de Ramon Barnils, a partir de les 9 h i fins a les 10.50 h, ja que es deixarà una distància d'un minut i mig entre grups de 10 participants.

La Marxa Infantil és una de les cites més multitudinàries de la ciutat i, per tant, s'haurà d'assegurar que els infants la fan amb la màxima seguretat. És per això que caldrà dur mascareta en els moments de la sortida i l'arribada. El president del Muntanyenc, Silvano Bendinelli, ha explicat que els participants duran un xip que permetrà saber on es troben. L'objectiu és que les famílies sàpiguen per on van, de manera que no s'acumulin a l'hora d'anar-los a buscar. Podran fer el seguiment a través de l'app Livetrail introduint el número de pitrall o el nom del participant.

L'edició de 2020 va ser la primera que es va haver d'anul·lar en 60 anys d'història, tot i que la del 2013 es va haver de suspendre a mitja marxa a causa d'un temporal. Bendinelli ha dit que inicialment havien pensat tornar quan ja no calgués la mascareta, però que han apostat, finalment, per prendre les mesures adients i continuar amb la tradició.

El regidor d'Esports, Francesc Carol, ha posat en valor la Marxa Infantil de la qual ha dit que "la Marxa Infantil t'ensenya moltes coses, però t'ensenya, sobretot, cooperació. T'ensenya que no cal córrer, ni anar massa lent. És una lliçó de vida. A la vida cal trobar la justa mesura".

Una Marxa solidària
Pel que fa al vessant solidari, el president del Muntanyenc ha explicat que enguany la iniciativa destinarà un euro del cost de la inscripció al Fons Social Valldoreix-Sant Cugat, una entitat privada sense ànim de lucre que es dedica a fer préstecs sense interessos per a persones que travessen dificultats econòmiques.

El llibre dels 60 anys de la Marxa
'60 anys de la Marxa Infantil de Sant Cugat'. Aquest és el llibre que recopila la història d'aquest esdeveniment i que és un referent a la ciutat. Durant la roda de premsa de presentació de la Marxa s'ha aprofitat per tornar-lo a presentar, després que es publiqués en plena pandèmia. Una publicació de 404 pàgines amb il·lustracions, còmics, més de 900 fotografies i text que descriu l'evolució paisatgística, econòmica i social de la ciutat. Joan Carles Alayo, Domènec Miquel i Silvano Bendinelli han escrit aquest llibre que ja es pot comprar a les llibreries a un preu de 18 euros. Els participants a la Marxa el podran comprar a la seu del CMSC per 10 euros.




Silvano Bendinelli

La pandèmia va ser molt pitjor que la dictadura perquè va ser tremenda. S'ha hagut d'ajornar dues vegades i ara es de forma reduïda, però es fa. És un deure que tenim.

Francesc Carol

La Marxa Infantil t'ensenya moltes coses, però t'ensenya, sobretot, cooperació. T'ensenya que no cal córrer ni anar massa lent. És una lliçó de vida. A la vida cal trobar la justa mesura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.