Crida a l'acollida de persones de l'Afganistan des d'entitats de Sant Cugat

L'ONG Refugees Welcome demana a l'Estat que compleixi els tractats internacionals i recorda que la situació a Afganistan no és nova


  • Comparteix:

Arribada a Madrid d'una cinquantena d'evacuats de l'Afganistan aquest dijous / Foto: ACN

Arribada a Madrid d'una cinquantena d'evacuats de l'Afganistan aquest dijous / Foto: ACN

L'ONG Refugees Welcome fa una crida a la solidaritat i a l'acollida i demana que l'Estat compleixi les seves obligacions amb els tractats internacionals davant de la situació actual a l'Afganistan. El santcugatenc Pablo Alonso, coordinador tècnic i soci activista de l'ONG a Catalunya, recalca que la situació a Afganistan és crítica però no nova. Alonso ha assegurat a Cugat Mèdia que fa quatre anys que la ciutat acull a un afganès que va arribar per escapar de la persecució dels grups talibans.

Segons Pablo Alonso l'Estat té una responsabilitat seriosa de repatriació i critica el fet que a Espanya es denegui el 95% de sol·licituds de protecció internacional mentre que a la resta de governs occidentals el percentatge estigui entorn del 33%.


Pablo Alonso

Demanem a la societat i a l'Estat que compleixi les seves obligacions pels tractats internacionals i a la societat que mantingui la seva solidaritat i el seu esperit d'acollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.