Protecció Civil adquireix motxilles portàtils extintores per actuar en cas de focs petits

Els aparells es faran servir de forma preventiva fins a l'arribada dels bombers, ens cas necessari


  • Comparteix:

Madrona i Carol han provat el funcionament de les motxilles acompanyats del coordinador de Protecció Civil, Toni Royo / Foto: Cugat Mèdia

Madrona i Carol han provat el funcionament de les motxilles acompanyats del coordinador de Protecció Civil, Toni Royo / Foto: Cugat Mèdia

Protecció Civil suma esforços en la lluita contra el foc dotant-se de sis motxilles extintores portàtils. Les motxilles disposen d'un dipòsit amb una capacitat de fins a 20 litres d'aigua i d'una llança de doble èmbol amb un rendiment de 8 litres per minut que arriba a una distància màxima de 12 metres. Aquesta eina servirà als agents per sufocar petits focs o fer una primera intervenció abans no arribin els cossos de bombers.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, valora la importància de la compra d'aquestes motxilles per dotar d'eines suficients al cos de voluntaris. La motxilla té una capacitat per durar uns tres minuts ininterrompudament. Les sis unitats han tingut un cost de 1.310,43 euros. ''Es tracta d'una inversió petita en comparació al benefici que ens pot donar'', ha remarcat el regidor.

Tant el regidor Francesc Carol com l'alcaldessa accidental, Esther Madrona, han provat les motxilles
Tant el regidor Francesc Carol com l'alcaldessa accidental, Esther Madrona, han provat les motxilles / Foto: Cugat Mèdia


El coordinador de Protecció Civil, Toni Royo, ha remarcat que, a diferència dels vehicles amb dipòsit d'aigua dels quals disposen els companys de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat (ADF), el seu cos no comptava amb cap dispositiu que els permetés intervenir en cas de foc. ''Vam valorar amb el regidor l'opció de disposar d'aquest material per fer una primera actuació fins a l'arribada dels ADF o de Bombers''. Royo ha exemplificat la utilitat de les motxilles en situacions com ''petites cremes o bé, per refrescar el públic en un seguici o acte quan faci calor''.

L'aigua pot arribar fins a una distància de 12 metres / Foto: Cugat Mèdia
L'aigua pot arribar fins a una distància de 12 metres / Foto: Cugat Mèdia


A les portes d'un cap de setmana de temperatures altes i amb el nivell 3 del Pla Alfa activat al municipi, l'alcaldessa accidental, Esther Madrona, ha fet una crida a extremar les precaucions i a evitar les ''conductes negatives'' amb l'entorn.

Accés limitat al Parc de Collserola
El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat aquest divendres a la ciutadania que limiti "al màxim" la presència a Collserola. El tinent d'alcaldia també ha matisat que ara per ara les circumstàncies al parc no justificarien "en absolut" el seu tancament, però no es descarta revisar la situació segons l'evolució climatològica.


















Francesc Carol

Estem parlant d'una motxilla que dura uns dos o tres minuts, per tant és per actuar a l'inici del foc o en cas de foc petit, perquè no hagin de venir els bombers.

Toni Royo

Vam valorar amb el regidor l'opció de disposar d'aquest material, com ha dit ell, per a una primera actuació abans de l'arribada dels companys d'ADF o de bombers. Si ens trobem amb una paperera que crema, per exemple, pots no fa falta desplaçar tota una dotació de bombers que potser fa més falta a un altre lloc.

Esther Madrona

El missatge bàsic a llençar ara mateix a la ciutadania és precaució màxima. Evidentment, sempre que veiem una columna de fum trucar al 112, extremar les precaucions i evitar tenir un contacte negatiu amb el medi ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.