La Generalitat i FGC firmen els primers acords per implantar busos elèctrics a l'entorn de l'estació de Sant Joan

La flota de vehicles connectarà l'estació de ferrocarrils amb el polígon Can Sant Joan a partir de la primavera de 2022


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tren de la línia Barcelona-Vallès / Foto: FGC

Imatge d'arxiu d'un tren de la línia Barcelona-Vallès / Foto: FGC

La Generalitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han signat els primers acords per a la substitució de la flota d'autobusos que connecten amb les estacions de ferrocarrils, per altres d'elèctrics. Una de les primeres línies on es realitzarà aquest és la que va des de l'estació de Sant Joan, a la línia S2, fins al polígon de Can Sant Joan. Està previst que els autobusos estiguin en circulació la primavera de 2022. Aquesta actuació forma part de la política de descarbonització de la mobilitat que impulsa el Govern.

Els acords s'han signat amb les empreses concessionàries d'autobús i suposen l'adquisició de nous vehicles elèctrics. A la línia de Cant Sant Joan, operada per Marfina Bus (Grup Moventis) se substituiran els actuals vehicles dièsel (tres articulats de 18 metres i un de 15 metres) per quatre autobusos articulats elèctrics de 18 metres. La demanda anual en aquesta línia és de 436.000 viatges, segons dades del 2019 facilitades pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Pel que fa al sistema d'alimentació elèctrica dels vehicles, s'instal·larà un punt de càrrega ultra ràpida en el moment en què el bus espera a l'estació de Sant Joan.

Amb aquestes actuacions, la Generalitat, així com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fomenten la intermodalitat tren-bus coordinant horaris, establint enllaços de qualitat i promovent l'ús de transport públic. A més, la progressiva substitució de vehicles amb tracció mecànica per vehicles elèctrics s'emmarca en la política del Govern de descarbonitzar la mobilitat com un factor essencial en la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, aquesta substitució també contribueix a una millora de la qualitat de l'aire i a una reducció de la contaminació acústica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.