ESCOLTA-HO
Fa uns anys, però, productors de la zona van recuperar la llavor del tomàquet Mandó i van aconseguir fer-lo créixer de manera òptima. Avui dia, la gran majoria dels pagesos del Parc Agrari de Collserola l'estan cultivant en major o menor producció.
La membre de la cooperativa lamenta que el fet de ser un producte de gran qualitat produït de manera sostenible fa que, sovint, quedi limitat de les xarxes de distribució àmplia. És per això que anima els consumidors a ''canviar el xip de la compra'' i a anar a buscar allò que necessiten directament al seu productor. També fa una crida a deixar de descartar les fruites i verdures pel seu aspecte perquè ''aquí és on perden la batalla els camps. Als horts hi ha de tot: maco, lleig, gran i petit, però això no vol dir que sigui dolent'', apunta.
Per gaudir amb els cinc sentits del tomàquet, Francesca Dosantos recomana el seu consum amanit amb un raig d'oli, acompanyat amb anxoves, una picada d'olives negres, ceba tendra, formatge fresc o, fins i tot, fruits secs.
Francesca Dosantos
Molts d'aquests tomàquets s'han arribat a perdre. D'unes 2.000, 5.000 varietats de tomàquets, potser només n'hem recuperat prop de 200.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.