Sant Cugat es posiciona com el municipi català de més de 50.000 habitants que més recicla

L'alcalde accidental, Pere Soler, explica a Cugat Mèdia que, tot i això, des de l'inici de la pandèmia Sant Cugat genera prop d'un 50% més de residus


Temes relacionats

Sant Cugat es prepara per cobrar a cada ciutadà en funció dels residus que generi (31/mar/21)

Sant Cugat millora en reciclatge i s'acosta al 50% de recollida selectiva (24/ago/20)


  • Comparteix:

El nou model de recollida de residus s'adaptarà a cada zona de la ciutat / Foto: Ajuntament

El nou model de recollida de residus s'adaptarà a cada zona de la ciutat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat es posiciona com el municipi català de més de 50.000 habitants amb la taxa de reciclatge més elevada, tot i que la recollida total de residus, des de l'inici de la pandèmia, ha crescut prop del 50%. Així ho ha explicat l'alcalde accidental, Pere Soler, en una entrevista aquest dilluns a Cugat Mèdia. Soler relaciona aquestes dades a un canvi d'hàbits de la ciutadania arran de la pandèmia. ''Hi ha zones de la ciutat on s'arriba a passar fins a dues i tres vegades a recollir'', ha assegurat. El responsable de Serveis Urbans ha fet una crida al civisme i demana als santcugatencs que, si veuen un contenidor ple, en busquin un altre més a prop en lloc de deixar la brossa a terra. Soler creu que la ciutadania ''ha abaixat la guàrdia''.

Així doncs, la bona notícia és que l'any 2020 Sant Cugat ha assolit una taxa de reciclatge del 51,96%, segons les dades publicades per l'Agència de Residus de Catalunya, mentre que la mitjana a l'Àrea Metropolitana de Barcelona durant el mateix període va ser de 38,49%. A més, la taxa del 51,96% aconseguida pel municipi situa la ciutat per sobre de l'objectiu de reciclatge de la UE, fixat en el 50% dels residus generals en el 2020.

Nou model de recollida de residus
En el seu objectiu de la creació d'un nou model de recollida de residus, l'Ajuntament vol implantar contenidors amb els quals el ciutadà accedirà amb una targeta identificativa i pagarà la taxa de recollida d'escombraries en funció dels residus que generin i el correcte reciclatge. Aquest servei és un pas més per adaptar-se a la directiva europea que obliga a partir del 2024 al pagament per la generació de residus.

Amb aquest sistema es vol acabar, per exemple, amb els contenidors soterrats que hi ha al centre. Ara bé, Soler també ha posat de manifest que no serà un model ''universal'' per a tota la ciutat i que s'adaptarà la recollida de residus a la realitat de cada barri.





Pere Soler

És un sistema que estem pensant on el podem implementar. Per tant, hi haurà una recollida diferenciada, com ja es fa actualment. Haurem d'anar veient cada entorn, la capacitat dels camions de càrrega, les rutes, etc.

Pere Soler

Des de la pandèmia la ciutadania ha canviat els seus hàbits. Els voluminosos han augmentat un 30% i la recollida de residus ha crescut prop d'un 50%. Per tant, estem generant molt residu i hi ha zones la ciutat que passen dues i tres vegades a recollir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.