El 14% de les PCR del cribratge als joves de Sant Cugat van sortir positives

Segons el Servei de Vigilància Epidemiològica, aquesta dada demostra l'alta incidència de la Covid-19 a la ciutat entre els joves


  • Comparteix:

Un dels 379 joves que es va fer el cribratge la setmana passada / Foto: Localpress

Un dels 379 joves que es va fer el cribratge la setmana passada / Foto: Localpress

Un de cada set joves que es va fer la PCR durant el cribratge de la setmana passada a Sant Cugat va donar positiu. És a dir, dels 379 joves d'entre 15 i 24 anys que es va fer la prova organitzada pel departament de Salut i l'Ajuntament, 54 estaven infectats per la Covid-19, és a dir, el 14,24%. Aquesta dada és molt elevada, segons asseguren fonts del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Oriental a Cugat Mèdia, i demostra que la incidència del virus a la ciutat és molt alta. De fet, expliquen que aquest 14,24% de positius és la xifra més alta d'entre els cribratges fets fins ara.

Cal tenir en compte que els joves amb símptomes, els vacunats o qui ja hagués donat positiu amb un test d'antigen ràpid o una PCR els 10 dies previs, no podien participar en el cribratge.

L'explicació principal de perquè a Sant Cugat el virus està circulant tant des de fa setmanes, i va arribar a ser de les ciutats amb una incidència més alta de l'Estat, és pels viatges de fi de curs de finals de juny. Segons asseguren des del Servei de Vigilància Epidemiològica, a Sant Cugat i al barri de Sarrià de Barcelona és on el risc de rebrot es va disparar més per aquest tipus de viatges entre els joves.

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha explicat a Cugat Mèdia que aquest cribratge "ens ha permès fer una detecció prèvia i evitar més possibles contagis originats per aquests asimptomàtics". A més, Aristoy també ha volgut recordar que "és important no estigmatitzar els joves, d'entrada perquè era el col·lectiu que encara quedava per rebre la vacunació". Finalment, la regidora ha demanat que "continuem complint les mesures encara que estiguem vacunats, per possibilitar aquesta baixada de contagis i poder gaudir d'aquest estiu tan esperat".


Gemma Aristoy

Nosaltres hem insistit molt en què era important no estigmatitzar els joves, perquè era el col·lectiu que quedaven majoritàriament per rebre la vacunació per una banda, i que al final, enteníem que generava també certa lògica en aquesta possibilitat de contagi. Perquè tots ens havíem relaxat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.