La T-Mobilitat posa a prova la validació amb el telèfon mòbil

Podran formar part del pilot les persones que disposin de dispositius amb sistema Android que disposin de NFC


  • Comparteix:

Està previst distribuir codis d'activació a 4.000 persones / Foto: ATM

Està previst distribuir codis d'activació a 4.000 persones / Foto: ATM

La T-Mobilitat posa a prova des d'aquest dilluns la validació amb telèfon mòbil, la T-mobilitat Primer contacte, després que entre el 28 de juny i l'1 de juliol s'hagi experimentat de manera positiva la validació massiva amb la nova targeta digital, segons indiquen els responsables de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). En aquesta fase nova de proves, l'aplicació està disponible per a aparells Android que disposin d'NFC. La versió IOS està en tràmit.

Els impulsors del nou sistema de bitlletatge digital de la xarxa de transport públic de l'àrea de Barcelona distribuiran una versió 'demo' de l'aplicació T-mobilitat que permetrà validar a la xarxa de transport públic amb un telèfon mòbil fins al 16 de juliol entre els 36 municipis de l'àmbit de tarifa metropolitana, entre ells Sant Cugat.

En primer lloc, s'oferirà la participació a aquelles persones que aquesta setmana es van registrar per aconseguir la targeta T-Mobilitat. Des d'aquest dilluns, es fa una crida a la participació a través de les xarxes socials de l'ATM. Qui vulgui participar es pot inscriure a través d'un espai web i se li informarà de com descarregar l'app T-mobilitat Primer contacte i com activar el títol virtual. En total, està previst distribuir codis d'activació a 4.000 persones.

De moment, i segons informa l'entitat, la prova de validació amb targeta digital s'ha superat "satisfactòriament", després de repartir 4.500 targetes entre persones voluntàries que ja la van poder utilitzar entre el 28 de juny i l'1 de juliol.

L'acció ha permès introduir un volum massiu de validacions que, per primer cop, ha portat el sistema a un context "d'estrès tècnic suficient" per fer verificacions i comprovacions i detectar incidències, objectiu prioritari de la prova pilot. Ara s'estudiaran aquestes incidències per fer les correccions oportunes al sistema. Durant els quatre dies de prova amb la targeta recarregable, el sistema ha acumulat més de 22.000 validacions sense contacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.