De la trentena de casos setmanals de fa un mes als més de 500: la Covid-19 es dispara a Sant Cugat

Sant Cugat experimenta el risc de rebrot més alt en tota la pandèmia: 2.088 casos per cada 100.000 habitants


  • Comparteix:

Els contagis s'han disparat a Sant Cugat entre les persones joves / Foto: ACN

Els contagis s'han disparat a Sant Cugat entre les persones joves / Foto: ACN

Les dades epidemiològiques de Sant Cugat continuen en creixement exponencial. Els casos positius s'han triplicat respecte la setmana anterior i el risc de rebrot ja supera els 2.000 casos per cada 100.000 habitants, arribant al màxim històric durant tota la pandèmia. I la mitjana d'edat de les persones positives continua baixant: ara està en menys de 24 anys. Tot plegat, amb una velocitat de reproducció de 3,60; és a dir, que cada 10 persones contagiades se'n contagien 36, i amb una taxa de positivitat del 14,49%, quan el recomanat per controlar la pandèmia és menys del 5%. La vacunació, però, no atura el ritme i aquestes xifres coincideixen amb unes 6.000 punxades setmanals durant l'últim mes, fent que el 47% de la població de més de 16 anys ja tingui la pauta completa.

Fa un mes, el nombre contagis setmanals s'havia estabilitzat al voltant de la trentena, mentre que l'última setmana se'n comptabilitzen més de 500. De fet, l'1 de juliol a Sant Cugat es van diagnosticar 114 positius, el pic diari més alt en tota la pandèmia. Segons les dades, l'augment comença poc abans de Sant Joan i encara no s'ha aturat.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Algu de govern tripartit municipal, dimitirà ?, ho ara no toca ? Som el país, on ningú, assumeix MAI, cap responsabilitat…. Vergonya.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 5/jul/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.