Entitats ecologistes del Vallès sumen forces per millorar la preservació del medi ambient

SOS Vallès, la nova plataforma que està formada per una trentena d'entitats ecologistes, ambientalistes i veïnals, entre les quals, dues de Sant Cugat


  • Comparteix:

Una concentració per la reconversió del camp de golf de Can Sant Joan en un espai públic / Foto: Cugat Mèdia

Una concentració per la reconversió del camp de golf de Can Sant Joan en un espai públic / Foto: Cugat Mèdia

Una trentena d'entitats ecologistes, entre elles les santcugatenques SOS Bosc de Volpelleres i Reconvertim el Camp de Golf, han constituït la plataforma SOS Vallès, amb l'objectiu de denunciar les problemàtiques i conflictes de caràcter mediambientals que afecten les comarques del Vallès Oriental i l'Occidental. El col·lectiu està format per una trentena de membres, entre els quals entitats, plataformes, coordinadores i moviments veïnals, que s'han agrupat amb un decàleg titulat 'El Vallès que volem'. En el document plantegen els reptes i conflictes existents a l'entorn metropolità vallesà i que consideren que cal afrontar. A la vegada, volen posar de relleu la importància d'actuar en el marc de l'emergència climàtica. La plataforma s'ha presentat coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el passat 5 de juny.

Amb entitats com l'Adenc, Plataforma contra els Abocadors de Rubí, Refem el Direccional o la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, el col·lectiu defensa una nova cultura basada en el respecte pels parcs naturals, els boscos i la conservació forestal, així com el foment de l'agricultura de proximitat i agroecològica, aprofitant la presència de Parcs Agraris Protegits, com el de Sabadell. En matèria urbanística, s'oposen a la creació de macroprojectes urbanitzadors o el Quart Cinturó, que hauria de connectar, entre d'altres, Terrassa amb Granollers.

En el decàleg, també defensen reduir el volum de residus en base a un criteri d'ecologia urbana, i que aposti per una producció d'energia neta renovable. A banda, també centren l'interès en afrontar els conflictes ambientals de salut pública degut a la industrialització i la contaminació del medi ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.