Educació posa en marxa una app per denunciar l'assetjament escolar

La iniciativa té per objectiu donar resposta a totes les situacions de violència en l'àmbit educatiu


  • Comparteix:

Enguany s'han rebut 183 denúncies per violència en l'àmbit escolar / Foto: Cugat Mèdia

Enguany s'han rebut 183 denúncies per violència en l'àmbit escolar / Foto: Cugat Mèdia

El Departament d'Educació posarà en marxa aquest dilluns una nova aplicació web amb l'objectiu de poder denunciar violències a l'escola. Així ho ha anunciat aquest diumenge el conseller Josep González-Cambray en una entrevista al 'Via Lliure' de RAC1, on ha explicat que en els últims dos mesos s'han presentat 183 denúncies per violències en l'entorn escolar, la majoria de casos d'assetjament entre companys. González-Cambray ha remarcat que la violència a l'escola és 'una realitat que existeix i cal erradicar'. Qualsevol persona podrà presentar una denúncia a web, i després se'n farà seguiment per recollir informació 'tan aviat com es pugui'.

La funcionalitat principal de l'app és facilitar que es denunciïn de forma senzilla els casos d'assetjament escolar, perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) es puguin activar i fer un seguiment detallat i especialitzat de cada cas.

L'aplicatiu web i la USAV formen part del Pla d'Escoles Lliures de Violències 2021-2026, una iniciativa d'Educació que va ser presentada el març passat per tal de buscar solució a totes les situacions de violència en l'àmbit educatiu. Un fet ressenyable és que la iniciativa també té previst oferir protecció a totes aquelles faltes que afectin els alumnes encara que tinguin lloc fora de les escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.