1.000 quilograms de residus recollits amb la cursa solidària Ultra Clean Marathon

Al tram de Sant Cugat a Rubí s'han recollit 101 quilograms de brossa, 82 a la cursa i 19 amb una acció de neteja al Pi d'en Xandri


  • Comparteix:

Córrer mentre es recullen residus abandonats als espais naturals. Un repte esportiu i ambiental, en això consisteix la cursa solidària Ultra Clean Marathon que, enguany, ha recollit prop de 1.000 quilograms de residus. En total, 217 participants, dividits en 24 equips, s'han sumat a la tercera edició de la iniciativa que ha recorregut 60 quilòmetres, des de Terrassa fins a les platges de Barcelona, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. La ruta ha passat per Sant Cugat, on també s'ha organitzat una acció de neteja i activitats educatives familiars al Pi d'en Xandri. En el tram entre Rubí i Sant Cugat s'han recollit 101 quilograms de brossa, 82 amb la cursa i 19 a la zona del pi.

La marató ha sortit aquest dissabte al matí des de Terrassa, passant per Rubí, Sant Cugat, el Parc Natural de Collserola, el riu Besòs fins a arribar a les platges de Barcelona. Els corredors i corredores han recollit residus que han trobat durant la ruta per l'entorn natural i els podien deixar en els diferents punts d'avituallament. La cursa s'ha fet en modalitat relleus, tot i que alguns esportistes s'han atrevit a córrer els 60 quilòmetres de la Ultra Clean Marathon.

De fet, fins i tot s'han apuntat a la iniciativa equips d'arreu de l'Estat espanyol. És el cas de Plogging RRevolution, que han viatjat des d'Alacant per "sumar el seu gra de sorra" en aquest repte esportiu i ambiental, com ha explicat el membre David de Castro. Ampolles, plàstics, deixalla, llantes i sabates són només alguns exemples del material que han recollit els participants. Daniel Kraus, membre de l'equip Allianz, ha explicat que, la zona de l'Hospital Universitari General, "està plena de brutícia". Hi havia tanta quantitat de residus que els hi "sabia greu" deixar "tantes coses".

Foto: Cugat Mèdia
En el tram entre Rubí i Sant Cugat s'han recollit 101 quilograms de brossa / Foto: Cugat Mèdia

En la primera edició es van recollir 2.500 quilograms de residus i, a la segona, 3.000. Enguany, aquesta xifra ha disminuït, però aquesta dada no és l'objectiu de la cursa. Com ha explicat a Cugat Mèdia el cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l'Agència de Residus de Catalunya, Alfred Vara, no es busca "visibilitzar la quantitat de residus", sinó "sensibilitzar sober la mala pràctica" de la ciutadania quan va a "gaudir de la natura".

L'ambaixador de la tercera edició de la Ultra Clean Marathon, Albert Bosch, ha posat en valor l'objectiu d'"unir esport i responsabilitat cap a la natura". Bosch ha remarcat que els esportistes són els que "més gaudeixen de la natura" i, per això, cal "protegir-la més".








Albert Bosch

Unir l'esport amb la conservació i la responsabilitat cap a la natura. Els esportistes som els que més gaudim de la natura perquè hi anem per passió, hauríem de protegir-ho més.

Alfred Vara

L'objectiu no és visibilitzar la quantitat de residus, sinó sensibilitzar sobre la mala pràctica que fem tots quan sortim a gaudir de la natura.

Participants

Venim des d'Alacant per sumar el nostre gra de sorra a aquesta competició. / Hem corregut el tram de Rubí a Sant Cugat i la zona que rodeja l'Hospital General està plena de brutícia, et sabia greu deixar tantes coses que hi havia al terra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.